“Tim, jij weet nog niet hoe leuk het is om homo te zijn”

Tim den Besten schrijft een brief aan zijn jongere zelf

Leestijd: < 1 min

Voor onze Winq Junior-special schreef programmamaker Tim den Besten (35) een brief aan zijn jongere zelf.

Lieve kleine Tim, 

Ik schrijf deze brief in 2022. Ik ben nu 35. 

Iedereen zegt nu tegen jou dat je gewoon lekker jezelf moet zijn. Maar jij vraagt jezelf steeds af: hoe moet dat dan? Gewoon jezelf zijn? Waar leer je dat? Niet op school. Daar leer je vooral dingen waar je nooit meer iets aan hebt. Hoe leer je wie je bent? Later zal je erachter komen wat het antwoord is op deze vraag. Maar ik verklap hem je nu al. Je leert wie je bent door je leven te leven en tussen de regels door te lezen. Wijsheid komt met de jaren, maar jezelfheid ook. Gun jezelf de tijd. 

En lieve kleine Tim, jij weet nog niet hoe leuk het is om homo te zijn. Je denkt misschien wel dat gay zijn iets stoms is, dat het minder is, minder dan de rest. Ik weet dat je het nu nog niet gelooft, maar later zul je het juist als een heel grote plus zien.

Tim den Besten
Tim den Besten

Want het is leuk en bevrijdend om jezelf te zijn, wat dat dan ook is, hoe dat er ook uitziet, en hoe dat dan ook klinkt. Jij doet nu snel je benen uit elkaar als je denkt dat je gay zit, maar straks laat je dat allemaal lekker gaan. Dan houd je jezelf niet meer tegen. En dat moet je ook niet doen: je bent geen kraantje, maar een fontein. 

Die realisatie, die komt op een dag, en dat is misschien wel de eerste stap naar “gewoon lekker jezelf zijn.” Je hebt maar één leven, waarom zou je proberen iemand anders te zijn? 

De grote denker Pia Douwes zong het al: jouw leven is van jou!

Liefs, 
Tim

Beeld: Ilse Paulussen

Powered by Labrador CMS