up & coming

Thomas van Dun is Up & Coming

Een regenboog aan tonen

Leestijd: 1 min

Thomas van Dun is op dit moment te zien als kandidaat in het programma Project Rembrandt, maar hij doet nog meer: zo maakt de creatieveling orkestwerken en hedendaagse dance vanuit een eenkamerappartement in Amsterdam. 

De grootste muzikanten ter wereld komen vaak uit een doodgewoon milieu. Componist Chopin werd geboren in een bescheiden woning in Polen en violist en componist Antonio Vivaldi kwam niet uit een nest van musici, maar werd geboren als zoon van een kapper en kleermaker. De getalenteerde Nederlandse componist en songwriter Thomas van Dun begint net zo. Hij maakt zijn muziek vanuit zijn eenkamerappartement in Amsterdam. 

Van jongs af aan werd hij al geïnspireerd door filmmuziek. Mede door die passie besloot    hij te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en later het Royal College of Music in Londen. 

Tot voor kort werkte hij als suppoost bij het Concertgebouw en hij maakt muziek in een breed scala aan stijlen: van orkestwerken tot hedendaagse dance. Zo was zijn werk te horen tijdens de huldiging van de sporters bij de Olympische Spelen, maar ook in de grote zaal van zijn oud-werkgever: het Concertgebouw. 

Let bij jouw volgende bezoek aan een groot evenement of concert goed op, de muziek zou zomaar eens  afkomstig kunnen zijn van deze briljante queer componist.

Powered by Labrador CMS