Taiwan staat volledige adoptie toe voor koppels van hetzelfde geslacht

Leestijd: < 1 min

Tot dusver mochten alleen heterokoppels en alleenstaanden kinderen adopteren, maar daarin komt nu verandering: ook koppels van hetzelfde geslacht krijgen het volledige recht op adoptie. De Democratische Progressieve Partij spreekt van een monumentale mijlpaal.

In Taiwan bestond al het recht voor koppels van hetzelfde geslacht om te trouwen. Die wet bestaat sinds 2019 en daarmee was Taiwan het eerste land in Azië waarin dit mogelijk is. Diezelfde wet wordt nu uitgebreid met een nieuw amendement, waarin staat dat dergelijke stellen nu ook het volledige recht krijgen op het adopteren van kinderen.

Tot dusver mochten alleen heterostellen en alleenstaanden een kind adopteren. Dat betekende in de praktijk dat in het geval van bijvoorbeeld een gay mannenkoppel slechts een van de twee zich kon laten registeren als wettelijke ouder.

Monumentale mijlpaal

De Democratische Progressieve Partij (DPP) voerde in Taiwan een actieve campagne voor de uitbreiding van de wet met adoptie. Woordvoerder van de partij Fan Yun vertelt: “Eindelijk is het legaal dat koppels van hetzelfde geslacht nu samen kinderen kunnen adopteren. Met adoptie kunnen we de rechten en belangen van beide ouders nu bij wet regelen.”

Om de uitbreiding van de wet te vieren, sprak de DPP van ‘een monumentale mijlpaal’.

Bron: Attitude / Coverbeeld: iStock

Powered by Labrador CMS