Spelers Telstar weigeren te voetballen in regenboogshirt

Leestijd: < 1 min

De voetballers van Telstar gaan komende vrijdag spelen in een regenboogshirts, in het kader van ‘Telstar All Together’, een boodschap die staat voor verbinding en inclusie. Op vier spelers na: die weigeren een dergelijk T-shirt aan te trekken. En de algemeen directeur verdedigt de keuze van die spelers ook nog eens.

Aankomende vrijdag speelt Telstar, een voetbalclub uit Velsen-IJmuiden, tegen TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie. Woensdag liet Telstar weten dat de voetballers zullen spelen in een regenboogshirt, in het kader van ‘Telstar All Together’, een boodschap die staat voor verbinding en inclusie.

Voetbal is voor iedereen

Op de website schreef Telstar: “Voetbal is voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet zich welkom voelen binnen het voetbal. Telstar zet zich in op het verbinden en inclusie en is tegen sociale uitsluiting. De regenboog staat voor verbinding, hoop, liefde, veiligheid, ondersteuning en draagt bij aan acceptatie en gelijkheid.”

Maar later die dag bleek dat vier spelers weigeren om vrijdag te spelen in een regenboogshirt. Het gaat om Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen, die hier verder geen uitleg over geven.

'Liever niet'

De algemeen directeur van Telstar, Leon Annokkee, laat aan NH Nieuws weten de keuze van de spelers te respecteren, want ‘inclusie omvat ook tolerantie’. Hier zijn complete antwoord: “Dit seizoen hebben vier van onze Leeuwen aangegeven liever niet aan te treden in dit tenue. Inclusie omvat ook tolerantie en binnen die gedachte respecteren wij binnen onze fijne club de keuze van onze collega’s.”

Vorig jaar weigerden verschillende spelers in de Eredivisie ook al een regenboogband te dragen. Daar was toen minder begrip voor.

Coverbeeld afkomstig van Telstar: Rechts Glynor Plet in het regenboogshirt van Telstar. Links staat Brian Plat van Volendam.

Powered by Labrador CMS