Speciaal voor Pride: ‘Five Husbands’ Wodka

Leestijd: < 1 min

Ogden’s Own Distillery uit Utah heeft iets ludieks bedacht. In de staat waar de Mormoonse gemeente heel groot is, wil de destilleerderij laten zien dat Utah een progressieve stad is en zetten ze speciaal voor Pride vijf schaarsgeklede mannen op het etiket. Maar kijk eens goed… Wat doen die kippen daar?

Steve Conlin is de directeur van Ogden’s Own, een destilleerderij waar ze onder andere wodka maken. Hij vertelt dat Utah een conservatief imago heeft, maar dat er onder de radar genoeg wilds en leuks te beleven valt. “De staat is heel progressief als je voorbij dat geloof kijkt”, vertelt hij aan NBC Out.

Hij benadrukt dat de hoofdstad van Utah, Salt Lake City, sinds 2016 een lesbische burgemeester heeft, Jackie Biskupski. Ogden’s Own was al enige tijd van plan om het Utah Pride Festival te sponsoren. “Het heeft iets magisch als mensen helemaal zichzelf kunnen zijn en zich durven te uiten”, aldus Conlin.

Wat doen die kippen daar?
Speciaal voor Pride heeft Ogden’s Own een etiket ontworpen met daarop vijf schaars geklede mannen. Ze dragen slechts een kort afgeknipt broekje, waar ze om wat voor reden dan ook een kip voor houden.

Binnen de Mormoonse geloofsgemeenschap is polygamie gebruikelijk: mannen trouwen met meerdere vrouwen. Voor Pride besloot Ogden’s Own dit eens om te draaien en trouwen de mannen met elkaar. Vandaar de naam Five Husbands, die aan de Pride-wodka is gegeven.

Positief
Liz Pitts, directeur van het Utah Pride Center, is positief. “Een lokaal  bedrijf dat ons wil ondersteunen betekent veel voor ons.”

 In Idaho kwamen ze met Five Wives Wodka, met schaarsgeklede vrouwen die een kitten voor hun kruis hielden. Dit vond de overheid beledigend voor leden van de Kerk van Jezus Christus en de Heiligen der Laatste Dagen. En ook voor vrouwen. Dus probeerden ze de wodka te verbieden. De ban duurde maar kort: na protesten werd het drankje gewoon verkocht.

Powered by Labrador CMS