Nieuws

Spaans ‘slachtoffer’ hatecrime loog over anti-homogeweld

De 20-jarige man probeerde een affaire te verbergen

Leestijd: < 1 min

De 20-jarige Spaanse man die vorige week beweerde slachtoffer te zijn geworden van een homofobe hatecrime blijkt zijn verhaal te hebben verzonnen.

Een week geleden deed een 20-jarige Spaanse man uit Madrid aangifte bij de politie omdat hij zou zijn aangevallen door een groep gemaskerde mannen. De mannen zouden zijn lip hebben opengesneden, homofobe uitspraken hebben gedaan en het woord ‘flikker’ in zijn billen hebben gekerfd. 

De politie nam het incident hoog op, onder meer omdat in Spanje de laatste maanden regelmatig hatecrimes voorkomen. Zo werd twee maanden geleden een man vermoord vanwege zijn homoseksualiteit. Verschillende Spaanse lhbtq-belangengroepen riepen op ott demonstraties.

Valse aangifte

Bij het verhaal van de 20-jarige man uit Madrid blijkt de vork toch anders in de steel te steken. Op camerabeelden in de buurt waren de daders niet te zien en er waren geen ooggetuigen om zijn verhaal te bevestigen. 

Toen de politie de man daarmee confronteerde, trok hij zijn aangifte in. Hij verklaarde dat zijn verwondingen met wederzijdse toestemming waren aangebracht door een man wie hij een affaire had. Om die affaire te verbergen verzon hij het verhaal over de mishandeling.

Bron: NOS / Foto hoofdbeeld: Ana Cruz via Unsplash

Powered by Labrador CMS