Roze evenementen afgelast en clubs dicht vanwege corona

Nog geen nieuws over Songfestival

Leestijd: 1 min

Na de gisteren door de overheid aangekondigde maatregelen om het coronavirus in te dammen, werden veel evenementen afgelast en sommige horeca gesloten.

roze filmdagen

De Roze Filmdagen, die vanaf 12 tot 22 maart zouden plaatsvinden, zijn voorlopig uitgesteld. Iedereen die kaarten heeft besteld kan geld terugkrijgen, zo laat de organisatie weten. De organisatie hoopt op een latere datum alsnog een editie te kunnen houden.

amsterdam bear weekend

Ook het Amsterdam Bear Weekend is uitgesteld, waaronder ook de Mister Bear 2020 verkiezing en het Bear Ball. Het event zou van 19 tot 23 maart plaatsvinden.

horeca

Update: per zondagavond 15 maart om 18.00 uur zijn alle horeca t/m 6 april gesloten.

eurovisie songfestival

Of ook het Eurovisie Songfestival, dat voor het eerst in járen door Nederland gehost zou worden, ook op losse schroeven staat is nog niet zeker. De organisatie heeft laten weten dat het waarschijnlijk te complex zal zijn om het evenement uit te stellen, vanwege alle logistiek en de diverse delegaties die vanuit heel Europa (en Australië) naar Rotterdam afreizen.

“De EBU en de NPO hebben zelfstandig de mogelijkheid om deze beslissing te nemen”, aldus de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. De burgemeester legt deze beslissing echter niet volledig bij de organisatoren neer: “De wettelijke verantwoordelijkheid ligt bij mij en ik vind het nog te vroeg om daar iets over te zeggen.” Naar verwachting wordt er rond 5 april een beslissing gemaakt.

The Roop, de act die door Litouwen is ingezonden, zou een dezer dagen naar Nederland afreizen om hun 'postcard' te filmen (het filmpje dat vlak voor hun optreden wordt getoond). De band heeft dit bezoek echter geannuleerd. Litouwen staat volgens de bookmakers momenteel voorspeld als tweede om het Songfestival te winnen

Update: Eurovision in Concert, dat gepland stond voor 4 april, zal niet doorgaan. 

Update 2: Inmiddels is bekend geworden dat het Songfestival niet door zal gaan.

Powered by Labrador CMS