Rikkie Kolle als eerste trans vrouw uitgeroepen tot Miss Nederland

Leestijd: < 1 min

De 22-jarige Rikkie Kolle is afgelopen zaterdag verkozen tot Miss Nederland. Hiermee is ze de eerste transgender vrouw die deze titel behaalt. Eerder deed ze mee aan Holland’s Next Top Model, waar ze in 2018 de finale bereikte. Binnenkort zal ze Nederland vertegenwoordigen bij de Miss Universe-verkiezing.

Zaterdagavond is Rikkie Kolle uitgeroepen tot Miss Nederland, in de Afas Live in Leusden.De huidige Miss Universe R’Bonney Gabriel (links op de foto) heeft de sjerp uitgereikt aan de kersverse Miss. “Deze finalist heeft tijdens de hele show gestraald en heeft in het traject ook de grootste progressie doorgemaakt, aldus de jury. “Zij heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie. De jury is ervan overtuigd dat de organisatie met veel plezier met deze jonge vrouw gaat samenwerken.”

Postief rolmodel

Kolle is de eerste transgender vrouw ooit die is uitgeroepen tot Miss Nederland. Transgender Netwerk Nederland heeft enthousiast gereageerd. Voorzitter Remke Verdegem laat weten: “Wij feliciteren Rikkie natuurlijk met haar prachtige overwinning. Positieve rolmodellen kunnen je de kracht geven voor jezelf op te blijven komen. Rikkie laat zien hoe mooi én belangrijk het is om jezelf te zijn. We hopen dat zij met haar boodschap veel mensen zal inspireren.”

Topmodel

Eerder deed ze mee aan Holland’s Next Top Model, waar ze in 2018 de finale bereikte. Het komende jaar zal Kolle zich als miss Nederland presenteren. Daarbij zal zij zich ook inzetten voor trans personen die krijgen te maken met afwijzing door familie of hun omgeving, iets wat volgens Verdegem voor veel mensen speelt.

Kolle zal Nederland vertegenwoordigen bij de verkiezing van Miss Universe.

Powered by Labrador CMS