Red, White & Royal Blue

Red, White & Royal Blue krijgt een vervolg

Acteur Taylor Zakhar-Perez wil zelfs een trilogie

Leestijd: 1 min

Een Britse kroonprins en de zoon van de Amerikaanse president kunnen elkaar niet luchten of zien, moeten doen alsof ze elkaar aardig vinden en dan slaat cupido alsnog zijn slag. Daarover gaat de film Red, White & Royal Blue. Er is nu een deel twee aangekondigd, waarin prins Henry en Alex hoogstwaarschijnlijk met elkaar in het huwelijksbootje willen stappen. Met alle toestanden van dien. Lees hier alles over de vervolgfilm.

Nicholas Galitzine en Taylor Zakhar-Perez hadden een geweldige chemie in Red, White & Royal Blue. Nicholas speelde de Britse kroonprins Henry en Taylor de zoon van de Amerikaanse president, Alex. Die president werd overigens gespeeld door niemand minder dan Uma Thurman.

De film kreeg lovende recensies en werd een hit. Red, White & Royal Blue is momenteel nog te zien op Prime Video, het streamingplatform van Amazon.

Regisseur Matthew Lopez en scenarioschrijver Casey McQuiston maakten samen met de cast bekend dat er nu gewerkt wordt aan een sequel van Red, White & Royal Blue. Prime Video plaatste een teaser op X, met een verwijzing naar de beroemde taartsmijtscène uit deel één en de tekst: “Fancy another slice?”.

Volgens Lopez had iedereen die betrokken was bij de oorspronkelijke film ideeën voor een vervolg. “Van de hairstylist tot de visagist, iedereen kwam met ideeën voor een follow-up. Van Red, White & Royal Baby tot Red, White & Royal Wedding.

bonusscène

Die laatste is het nu hoogstwaarschijnlijk geworden. In een bonusscène van de deluxe editie van Red, White & Royal Blue is te zien dat het goed gaat met Alex en Henry en een privébruiloft plannen. Alex volgt bovendien een rechtenstudie en Henry doet preventief afstand van zijn plaats in de Britse troonopvolging. Genoeg ideeën dus, om het plot van deel twee op te baseren.

Of er zelfs een deel drie komt? Als het aan acteur Taylor Zakhar-Perez ligt wél. Hij ziet het helemaal voor zich. "Het zou de eerste queer trilogie zijn. Wat zou het fijn zijn om naar Prime Video te gaan voor jongeren die zelf queer zijn en dan denken: dit is mijn happy place'."

Bekijk hier de trailer van de oorspronkelijke film.

Powered by Labrador CMS