Maurie Sherman en zijn Nana

Radio-DJ neemt 90-jarige oma mee om Pride-vlag te hijsen

Ze reageert ontroerd en zo trots als een pauw

Leestijd: 1 min

Maurie Sherman is een van de eerste DJ’s op de Canadese radio die ‘out and proud’ is. In het kader van de Pride-maand hees hij een enorme Pride-vlag naar de top en hij vroeg zijn 90-jarige oma hem daarbij te helpen. Die dacht aanvankelijk dat ze erin werd geluisd om iets geks te doen op de radio, maar toen ze het doorkreeg reageerde ze trots en ontroerd.

Damnit Maurie is de DJ-naam van Maurie Sherman, die te horen is in de Roz & Mocha Show op de Canadese radiozender Kiss 92.5. Hij haalt regelmatig allerlei geintjes uit met zijn gasten, en deze keer was zijn 90-jarige oma aan de beurt. Ze had geen idee wat Maurie met haar van plan was, maar rook onraad: “Ik heb je wel door, je bent iets van plan!”

nooit meer vergeten 

Oma dacht dat ze moest meedoen aan een wedstrijd zoveel mogelijk hotdogs eten of iets dergelijks. Haar kleinzoon nam haar echter mee naar iets heel anders, namelijk het honkbalstadion Rogers Centre in Toronto, waar de Toronto Blue Jays spelen. Hier ging hij een huizenhoge Pride-vlag ophangen. 

Toen Mauries oma eenmaal doorhad waarvoor ze werd ingeschakeld, bedankte ze haar kleinzoon voor de eer. Ze zei dat ze dit moment nooit meer zou vergeten en dat ze trots is op waar haar zoon voor staat.

geen lullig vlaggetje 

Aan Pride.com vertelt Sherman: “Het is ook niet zomaar een lullig vlaggetje, maar zo groot als een gebouw. Ik dacht meteen: met wie kan ik die enorme vlag beter ophangen dan degene die van mij houdt, die fan is van de Blue Jays en mij en m’n man Matthew al jaren ondersteunt, dus mijn eigen Nana?”

De Toronto Blue Jays zetten zich al jaren in voor Pride. De hele Pride-maand lang blijft de huizenhoge vlag in het stadion hangen. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS