Party Paradise

Queer festival Tropikali krijgt dit jaar tweede editie

28 augustus op de NDSM-werf in Amsterdam

Leestijd: < 1 min

Queer festival Tropikali krijgt dit jaar voor het eerst een tweede editie. Op 28 augustus 2022 verandert de NDSM-werf in Amsterdam in een ‘hot queer paradise with a bold twist’ tijdens Tropikali 'Sunset'. Dit kun je ervan verwachten.

Tropikali bleek een gat in de markt. Dit relatief nieuwe queer festival met eclectische line-up begon in 2018 met 1700 bezoekers en is uitgegroeid tot een festival met twee keer 5000 bezoekers. Dit jaar komt het Tropikali namelijk voor het eerst met een tweede editie. Beide edities werken met hetzelfde concept, maar met verschillende line-ups.

DE WERELD ROND IN ÉÉN DAG

Tropikali werkt met drie verschillende podia. Allereerst is er Rosario, waar elektronische muziek met een latin vibe centraal staat. Bij het tweede podium, Kalinichta, dans je op muziek uit de Balkanregio en het Midden-Oosten.

De derde stage, Terra Totale, is een visueel spektakel waar elk uur een ander land centraal staat. Een tipje van de sluier: tijdens de editie op 12 juni (Tropikali 'Sunrise') zijn er bij het Braziliaanse uur optredens van drag superstar Abby OMG (Drag Race Holland seizoen 1). Drag Race España-deelneemster Pupi Poisson neemt het Spaanse uur voor haar rekening en DJ Shug La Sheedah verzorgt het Surinaamse uur.

DERDE EDITIE

In 2018 ging Tropikali van start met 1700 bezoekers. Oprichter Diederik Broekhuizen vertelde ons destijds over het festival: “Ik kreeg vaker de vraag van mensen waarom ik nog geen festival heb opgezet. Toen Noorderlicht [café in Amsterdam-Noord – red.] ons benaderde met de vraag of we iets konden opzetten, hebben we Tropikali bedacht.”

Hij vervolgde: “Ik denk dat zoiets er nog niet is: het is laagdrempelig, mensen komen er om te borrelen en dit soort muziek hoor je niet in andere clubs. We focussen ons op een soort wereldmuziek. Verwacht dezelfde tropische muziek die je misschien al kent van ons feest Rosario, de Balkanpop en de Midden-Oosterse muziek van ons feest Kalinichta. Het komt allemaal samen op één dag.”

Tropikali 'Sunrise' en Tropikali 'Sunset'
Tropikali 'Sunrise' en Tropikali 'Sunset'

Na drie jaar kan het feest eindelijk weer losbarsten – in 2020 én 2021 werd het festival afgelast door de pandemie. Tropikali 'Sunrise' (zondag 12 juni 2022) en de extra editie Tropikali 'Sunset' (zondag 28 augustus 2022) vinden beide plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Beide festivals beginnen om 13.00 uur en eindigen om 22.00 uur, dus de volgende dag verschijn je fris en fruitig op werk.

Een beperkt aantal Super Early Birds voor Tropikali 'Sunset' gaat op 22 april in de verkoop.

Ga voor meer info naar www.tropikali.nl of volg Tropikali op Instagram.

Powered by Labrador CMS