Nieuws

Prins William vindt het prima als een van zijn kinderen gay is

Wel is hij bang dat het lastig wordt, in hun positie

Leestijd: < 1 min

Tijdens een bezoek aan een homo-organisatie in de UK zei prins William dat hij het prima vindt als een van zijn kinderen gay is.

Prins William bracht een bezoek aan de Albert Kennedy Trust, een instelling voor LHBTQ-jongeren die dakloos dreigen te worden. Daar werd de prins gevraagd hoe hij zou reageren als een van zijn kinderen uit de kast komt. 

William zei dat hij zijn kind ‘volledig zou steunen’. Wel is hij bang dat het lastig wordt, in hun positie. “Ik zou willen dat we in een wereld leefden waar het echt normaal en cool is, maar vooral voor mijn familie en de positie waarin we ons bevinden, is dat iets waar ik bang voor ben.” 

Bekijk de video hieronder. 

Attitude cover
In 2016 sprak de prins zich ook al positief uit over homo’s, en hoe. Hij stond op de cover van het grootste gayblad van de UK: Attitude. Toen zei hij dat ‘niemand gepast mag worden vanwege zijn of haar geaardheid’. “Niemand zou zoveel haat te verduren moeten krijgen als bij deze mensen het geval is geweest. De jonge LHBTQ's die ik dankzij Attitude heb ontmoet zijn enorm dapper om zich zo uit te spreken en geven hoop aan mensen die momenteel vreselijk worden gepest. Je moet trots zijn op de persoon die je bent en je nergens voor hoeven schamen.” 

Een jaar eerder nam de prins deel aan acties rond homofobie en pesten op Britse scholen.

Powered by Labrador CMS