Pride-week: een high LGBTea en de Pride Walk

Leestijd: < 1 min

Dit weekend vormt het hoogtepunt van de jaarlijkse Pride-week, waarin verschillende evenementen plaatsvinden. We lichten er een paar voor je uit, om te beginnen met de jaarlijkse Pride Walk. Maar ook met een podcast met Jeangu Macrooy en Winfried Bayens die samen aan de high LGBTea gaan.

Pride walk op zaterdag 7 augustus

Dit jaar bestaat Pride Amsterdam 25 jaar en dat wordt gevierd met het thema ‘Take Pride in Us!’. Op de dag dat de feestelijke botenparade normaal zou plaatsvinden, staat nu zichtbaarheid en protest centraal. Met de Pride Walk laat de lhbtiq+-gemeenschap van zich horen in de strijd om te kunnen ‘zijn wie je bent en houden van wie je wilt’. Er wordt aandacht gevraagd voor mensenrechten, geweld en inclusiviteit; van dicht bij huis tot landen waar de doodstraf staat op homoseksualiteit.

Verzamelen is vanaf 12:00 uur met toespraken van vertegenwoordigers van de verschillende doelgroepen afgewisseld met af en toe een akoestisch optreden. Om 14:00 uur start de Pride Walk en wordt gelopen vanaf het Martin Luther Kingpark via de Rijnstraat, van Woustraat, Frederiksplein, Utrechtsestraat, Rembrandtplein, Reguliersbreestraat, Rokin, Damrak naar Centraal Station.

Live te volgen

De manifestatie en Pride Walk is live te volgen via PrideTV en AT5. Op de site www.pride.amsterdam is altijd de laatste informatie te vinden over het programma.

High LGBTea

3FM en BNNVARA hebben speciaal voor Pride de special High LGBTea gemaakt met de man van podcast De Schaduwspits en de NOS, en onze Songfestival-held van dit jaar. In deze aflevering kokendhete vragen, een prachtige brief van een van de gasten aan zijn jongere zelf en een commercial met een knipoog naar homohaat en vandalisme.

In de binnentuin van The Dylan in Amsterdam praten 3FM-DJ Timur Perlin en programmamaker Julien Kooij met Jeangu Macrooy en Winfried Baijens. In een gezellige sfeer wordt gepraat over kwetsbare en persoonlijke onderwerpen waar jonge kijkers steun of verbinding uit kunnen halen. Acceptatie en representatie, het liefdesleven en idolen, het komt allemaal voorbij onder het genot van een high tea.

Bekijk de video

De video is te bekijken via 3fm.nl/pride of via het Instagram-account van 3FM, die we hier alvast voor je hebben opgezocht.

Powered by Labrador CMS