Pride Nunspeet 2024 heeft als thema ‘Respect verbindt’

Leestijd: 2 min

In juni viert Nunspeet voor het tweede jaar achtereen een maand lang Pride. Op het programma staat onder meer een gameshow-avond, een bake sale, een filmavond, een workshop boksen en een finale die nog even geheim blijft. Bekijk hier het programma.

Het leek onmogelijk, een pridemaand in Nunspeet. Maar toch was het vorig jaar eindelijk zo ver: de allereerste Pride Nunspeet: een maand vol feestelijke en verbindende activiteiten. En er is goed nieuws: ook in 2024 organiseert True Colors de Pride Nunspeet 2024.

gratis pridevlaggen 

Zaterdag 1 juni begint Pride Nunspeet met het ophangen van de Pridevlag. De organisatie roept de gemeente, alle inwoners, bedrijven en (sport)verenigingen op de pridevlag op te hangen. Deze vlaggen zijn gratis op te halen bij True Colors Nunspeet. Stuur hiervoor een e-mail naar info@truecolorsnunspeet.nl.

Op dinsdag 4 juni wordt de Pride Nunspeet 2024 officieel geopend in Dorpsherberg de Roskam. Iedereen is welkom bij deze opening. De organisatie roept met name de politiek in Nunspeet op om langs te komen. Verder is er op 6 juni de Queer gameshow-avond met verschillende spellen en activiteiten waarbij gestreden wordt in teams voor de winst.

bakesale 

De bakesale op 7 juni in WOC Binnenhof zijn voor een leuk prijsje de lekkerste queertaartjes te koop. Hiermee ondersteun je de Pride Nunspeet. Kom dus langs tijdens onze bakesale, waar de beste queerbakkers van Nunspeet de taartjes zelf hebben gebakken. 

True Colors Nunspeet nodigt iedereen uit om thuis aan de bak te gaan en de taartjes voor het goede doel te verkopen in WOC Binnenhof. De opbrengst gaat naar de Pride Nunspeet 2024.

professionele fotoshoot 

Kom op 13 juni een professionele foto laten maken, helemaal gratis. Het doel van deze fotoshoot is om mensen aan te moedigen zichzelf te uiten in al hun veelzijdigheid. Deelnemers worden uitgenodigd om kleding, accessoires en stijlen te kiezen die hun identiteit en persoonlijkheid het beste weerspiegelen. 

De setting is kleurrijk en inclusief, ontworpen om een veilige omgeving te bieden waarin iedereen zich vrij kan voelen om te zijn wie ze zijn, zonder angst voor oordeel of discriminatie. Er is omkleedgelegenheid en er zullen vlaggen zijn. Neem zelf vooral ook dingen mee.Na de fotoshoot krijg je uiteraard de foto mee.

film en kampvuur 

Aansluitend is er op 13 juni een filmavond om samen de liefde te vieren en te laten zien wat respect betekent en inhoudt. Daarna volgt een kampvuur. Voor de fotoshoot en de filmavond moet je je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@truecolorsnunspeet.nl. Na aanmelden krijg je de locatie.

Op vrijdag 28 juni is de feestelijke afsluiting van Pride Nunspeet 2024. Er is een spellenhoek, een knutselhoek: pimp je kleding, maak armbandjes, werk mee aan een gezamenlijk kunstwerk en meer. Ook is er een workshop boksen van SHW. De slotact blijft nog even geheim, maar die is zeker de moeite waard. Kom dus vanaf 13.00 uur naar WOC Binnenhof om de Pride Nunspeet 2024 samen af te sluiten.

meer informatie 

Vind je het spannend of eng om zo maar binnen te lopen? Je kunt ook contact met True Colors opnemen via de website. Daar beantwoorden ze je vragen graag, uiteraard vertrouwelijk. Op de website vind je ook adressen van organisaties die jou meer informatie kunnen geven en met wie je eventueel kunt praten, als je daar behoefte aan hebt.

Als je meer informatie wilt, dan kun je altijd een e-mail sturen naar info@truecolorsnunspeet.nl. Ook als je een pridevlag wilt lenen.

 

Powered by Labrador CMS