Video:

Polen schakelen Taylor Swift in tegen homofobie

Met de oproep: Poland, calm down...

Leestijd: < 1 min

‘You Need To Calm Down’ is de titel van de laatste single van Taylor Swift. Zo’n 140 Polen hebben een video bij het lied gemaakt waarin ze strijden tegen homofobie en anti-homogeweld.

Onlangs kwam Polen in het nieuws omdat een organisatie stickers verspreidde waarmee dorpen en steden ‘LHBTQ-vrije zones’ konden markeren. Ook werd een Pride Parade in Bialystok op gewelddadige wijze verstoord door nationalistische voetbalfans en ander tuig.

Het Poolse echtpaar David en Jakub, bekend van video’s die eerder viraal gingen, hebben nu een video gemaakt bij Taylor Swifts laatste single, ‘You Need To Calm Down’. Na een oproep stuurden zo’n 140 Poolse LHBTQ’s een bijdrage in, waarvan de beelden zijn gebruikt voor de video.

Vooraanstaande LHBTQ's
Net als in de originele video van Taylor Swift, bevat de Poolse versie een keur aan vooraanstaande LHBTQ’s en hun bondgenoten. Onder hen bevinden zich de  van Warschau, Pawel Rabiej, het Europese Parlementslid Robert Biedron en de winnaar van Polens Next Top Model, Radek Pestka.

Aan het einde van de video laten Jakub en David zien dat Polen zich steeds meer ontwikkelt als een van de meest homofobe landen van Europa. De boodschap luidt uiteindelijk: Poland, calm down…

Powered by Labrador CMS