uit onze archieven

Poets nóóit je tanden voor het pijpen + 8 andere blowjobtips

Een handige gids voor een betere blowjob

Leestijd: 4 min

Wanneer je ’m goed onder de knie hebt, kan de eeuwenoude kunst van fellatio de sleutel zijn tot een happily ever after. Het kan echter nog knap lastig zijn om je meester te maken van deze ogenschijnlijk eenvoudige handeling. En waarin schuilen precies de risico’s? Een handige gids voor een betere blowjob.

1: met handen, zonder tanden

Je tong, je lippen, je wangen, je keel, je handen: gooi ze vooral allemaal in de strijd, maar houd je tanden te allen tijde buiten spel. Het beste kun je ze ‘afdekken’ met je lippen. Wie weet bestaan er mannen die het fijn vinden wanneer je hun jongeheer bewerkt als een rasp, maar wij zijn ze nog niet tegengekomen. Extra nadeel: dikke kans dat je een wondje veroorzaakt op de eikel van je bedpartner en dat vergroot de kans op soa-overdracht.

2: met of zonder schil

De techniek bij het pijpen van besneden en onbesneden penissen kan iets verschillen. Laten we vooropstellen dat iedere man er zijn eigen wensen op nahoudt. Werp dus af en toe een blik omhoog om te kijken of z’n gezicht niet in een spasme schiet en laat je leiden door de geluiden die hij uitstoot. Dat gezegd hebbende: onbesneden mannen vinden het vaak extra lekker wanneer je hen aftrekt tijdens orale seks. De eikel van onbesneden mannen is ook wat gevoeliger, wees dus extra voorzichtig met je tanden en oefen er niet te veel druk op uit. De eikel van een besneden man is doorgaans juist minder gevoelig, die kun je dus wat steviger aanpakken.

3: risico op hiv?

Eén zorg kunnen we gelijk wegnemen: zolang je géén sperma in je mond krijgt of doorslikt, is er bij pijpen geen risico op hiv. De hoeveelheid virus in voorvocht is namelijk nihil; de afweer van je mond is daar prima tegen bestand. Als je sekspartner hiv heeft en je zeker weet dat hij een ondetecteerbare viral load heeft, loop je ook geen risico op hiv. Dat geldt overigens niet voor andere soa’s als chlamydia, syfilis en gonorroe. Houd je gebit en tandvlees daarbij gezond. Ontstoken tandvlees betekent easy access voor hiv (uit sperma) en andere soa's.

4: diep, dieper, deepthroat

Deepthroaten is het volledig in de mond nemen van je partners penis. Afhankelijk van de maat van zijn apparaat kan dit flink wat oefening vereisen. Een aantal tips. Ga rustig te werk en probeer de penis steeds iets dieper in je mond te nemen, terwijl je rustig en diep blijft ademhalen. Het is niet gek als je een kokhalsbeweging voelt opkomen, maar probeer die weg te slikken. Om het proces wat te vergemakkelijken, kun je standje 69 aannemen, waarbij je elkaar tegelijkertijd pijpt. Krijg je het, ondanks je noeste arbeid, niet voor elkaar? Check dan even punt 8 in dit lijstje.

5: spuiten maar niet slikken

Om hun bedpartner te trakteren op een spetterende finish, laten sommige mannen in hun mond klaarkomen. Dat is helaas niet risicoloos. Je kunt hiv en soa's als hepatitis B, gonorroe en chlamydia oplopen. Toch sperma in je mond gekregen? Spuug het dan direct uit. Komt je partner achter in je keel klaar? In dat geval kun je het sperma juist beter doorslikken. Het risico op overdracht bestaat namelijk in je mond, niet in je slokdarm.

6: fris en fruitig

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je even flink de tandenborstel door je mond wilt halen, vlak voordat je aan de slag gaat. Dat kun je beter laten. Het poetsen kan kleine wondjes in je tandvlees veroorzaken, waardoor bacteriën en virussen vele malen makkelijker het lichaam binnendringen en je dus meer kans loopt op soa’s en hiv. Laat daarom minstens een uur tussen het tandenpoetsen en orale seks. Bang dat het überhaupt nooit zover komt door een slechte adem? Spoel je mond dan met mondwater zonder alcohol.

7: risico’s van rubberloos

Fleurige condooms en glijmiddelen met gezellige smaken als tiramisu en cappuccino ten spijt, gebruiken veel mannen geen condooms bij het pijpen. Dat is begrijpelijk, maar niet geheel risicoloos. Vooral gonorroe en syfilis worden vrij eenvoudig overgedragen via pijpen. Laat je daarom regelmatig testen op hiv en soa’s, ook in je mond, en waarschuw je partners wanneer je iets onder de leden blijkt te hebben. Vind je dit ongemakkelijk? Doe dan een beroep op de anonieme partnerwaarschuwing via de GGD.

8: extra hulpstukken

Je hoeft je mond zeker niet in z'n uppie al het werk te laten verrichten. Maak gretig gebruik van je handen. Wat voor veel mannen extra opwindend werkt, is het zacht masseren van de ballen en het perineum (het gebied tussen de anus en de ballen). Door voorzichtig onder de eikel te knijpen, wordt deze nog groter en gevoeliger. Pro-tip: de zogeheten 'tunnel of love'. Maak de binnenkant van een of beide handen vochtig met speeksel en gebruik ze als verlengstuk van je mond. Zo stimuleer je de hele penis, zonder te hoeven deepthroaten. Handig!

9: een goede voorbereiding

Om de risico’s van het pijpen zonder condoom te verkleinen, kun je je in ieder geval laten vaccineren tegen hepatitis A en B. Voor homo- en biseksuele mannen is een vaccinatie tegen hepatitis B gratis bij de GGD. Met drie prikken ben je waarschijnlijk levenslang beschermd. Een hepatitis A-vaccinatie is niet gratis, maar haal je 'm tegelijk met je B-vaccinatie, door middel van de zogeheten Twinrix-prik, dan betaal je slechts een klein bedrag bij.

zet 'm op! Meer informatie?

Powered by Labrador CMS