Poetin verbiedt huwelijk tussen M/M en V/V

Liefst 77% Russische bevolking tegen openstelling

Leestijd: < 1 min

De Russische president Vladimir Poetin heeft het met één pennenstreek onmogelijk gemaakt dat in Rusland mannen met mannen kunnen trouwen en vrouwen met vrouwen. Hiermee is het huwelijk bij wet voorbehouden aan hetero stellen. Hiermee volgt Poetin een referendum, waaruit bleek dat maar liefst 77% van de Russische bevolking tegen de openstelling van het huwelijk was.

Poetin heeft voor zichzelf geregeld dat hij nog tot minstens 2036 aan de macht blijft. De Russische president heeft niet alleen bij wet geregeld dat mannenstellen en vrouwenkoppels niet mogen trouwen, ook zorgde hij ervoor dat transgender personen geen kinderen mogen adopteren. Als belangrijkste waarde voor zijn land noemt Poetin ‘het geloof in God’.

Haatcampagne

Vorig jaar juli stemde maar liefst 77% van de Russen tegen de openstelling van het huwelijk, in een referendum. Aan die stemming ging een haatcampagne vooraf van conservatieve partijen, die ronduit homofoob was.

Zo werd er een tv-commercial uitgezonden waarin een gay koppel een jongetje uit een weeshuis adopteerde. Toen het jongetje vroeg wie zijn moeder was, wees een van de vaders naar zijn auto, waarin een man zat die make-up en vrouwenkleren droeg.

Propaganda

Sinds deze campagne is het er niet beter op geworden voor lbhtq’s in Rusland. Poetin en de zijnen leggen de oppositie steeds vaker het zwijgen op. Docenten op scholen kregen instructies om de sociale mediaprofielen van hun studenten en scholieren na te pluizen op lhbtq-symbolen en ze aan te geven bij de autoriteiten.

Sinds 2013 is het bovendien verboden om in het openbaar uitingen te laten zien die verwijzen naar lbhtq-gerelateerde zaken. Dit legt de overheid uit als ‘propaganda’ en is om die reden niet toegestaan.

Bron: Out.com

Powered by Labrador CMS