Plant nu je eigen online regenboogvlag

Doe je mee met deze nationale actie?

Leestijd: < 1 min

Een groepje vaders en moeders met een lhbtq-kind startte vorig jaar de actie Regenboogvlaggen voor Nederland, om aandacht te vragen voor een inclusief Nederland waarin iedereen zich welkom en geaccepteerd mag voelen. Dat doen ze door iedereen uit te nodigen een online regenboogvlag te planten. Doe jij ook mee?

Iedereen moet zich overal veilig, welkom en geaccepteerd kunnen voelen, jongere en oudere lhbtq’s, overal in Nederland. Om hier aandacht voor te vragen, heeft een groep ouders met een lhbtq-kind vorig jaar een initiatief gelanceerd: Regenboogvlaggen voor Fryslan. Dit groeide vrij snel uit tot een landelijk project met de naam Regenboogvlaggen voor Nederland.

Van grote betekenis

De initiatiefnemers schrijven: het lijkt misschien iets kleins, een online vlag planten op een digitale kaart. Maar het is ook anno 2022 van grote betekenis. Elke vlag op Regenboogvlaggen Voor Nederland laat zien:

· hier mag je jezelf zijn, wat je geaardheid of seksuele identiteit ook is
· hier mag iedereen zich veilig, welkom en geaccepteerd voelen
· je staat er nooit alleen voor
· wij zijn één met z’n allen, wij staan voor elkaar

Waardevolle boodschap

Een waardevolle boodschap voor zoveel mensen, overal in heel Nederland. Het is geweldig om te zien hoeveel vlaggen er al zijn geplant. En er mogen nog veel meer bij. Wij gaan ook dit jaar voor een nieuw record: 2.022 digitale Regenboogvlaggen. 

Wil jij meehelpen Nederland nóg kleurrijker te maken? Plant dan gratis en eventueel anoniem je online vlag op www.regenboogvlaggenvoornederland.nl.

 

Powered by Labrador CMS