Bekijk hier de foto’s

Philips doneert boot aan Pride and Sports tijdens Canal Parade…

… en presenteert samen met REconstruct de speciale Pride-outfits

Leestijd: < 1 min

Dit jaar heeft Philips zijn Canal Parade-boot gedoneerd aan de stichting Pride and Sports, om het belang van lhbtq-inclusiviteit in de sport uit te dragen. De atleten op de boot dragen bijzondere outfits, die onlangs in Amsterdam zijn gepresenteerd. Hier de foto’s.

Philips is sponsor van Amsterdam Pride en vaart sinds 2016 mee met een eigen boot tijdens de Pride Amsterdam botenparade. Dit jaar heeft Philips zijn boot gedoneerd aan de stichting Pride and Sports, zodat zij een platform en zichtbaarheid krijgt om het belang van lhbtq+ inclusiviteit in de sport uit te dragen.

11 outfits

Op de boot zullen verschillende atleten binnen de community deze boodschap uitdragen en daarbij zullen zij 11 outfits dragen, die elk een kleur van de Pride Progress vlag representeren. Deze outfits zijn uniek en speciaal gemaakt door design collective REconstruct om de dragers te empoweren. Zij vormen gezamenlijk de Pride Progress vlag ‘power rangers’: de atleten als superhelden, met ieder een eigen kleur. Met elkaar representeren zij iedereen binnen de lhbtq+community.

Krachten gebundeld

Om te kunnen participeren in de samenleving, en jezelf optimaal te kunnen ontwikkelen, is het van groot belang dat je overal en altijd jezelf kunt zijn. Daarom hebben Philips, Pride and Sports, REconstruct en Winq besloten samen te werken en hun krachten te bundelen en elk op hun eigen manier een bijdrage te leveren aan inclusiviteit.

Pride and Sports zet zich in voor acceptatie, zichtbaarheid en veiligheid voor lhbtq+ personen in de sport, Philips staat voor een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen gewaardeerd en geaccepteerd wordt en REconstruct, die gelooft in het verbinden van mensen en hun unieke krachten waarbij je elkaar naar een hoger niveau tilt, draagt dit uit middels hun slogal unity in uniqueness. Winq vertelt tenslotte door middel van een portrettenreeks met interviews in het magazine en video’s van verschillende queer sporters op de site, persoonlijke ervaringen en het belang van inclusiviteit binnen sport.

Saamhorigheid

In sport wordt er vaak opgeroepen tot een saamhorigheidsgevoel. Dat saamhorigheidsgevoel werkt verbindend, motiverend en geeft mensen het gevoel ergens bij te horen. Binnen de sport voelen echter veel mensen en groepen zich buitengesloten en wordt er zelfs haatdragend gereageerd op mensen die niet passen binnen de geaccepteerde norm.

Philips, Pride and Sports en REconstruct zetten zich samen in om bewustzijn te creëren voor mensen die niet binnen die geaccepteerde norm vallen, inclusiviteit te bevorderen en sporters in hun kracht zetten om samen te staan voor een veilig sportklimaat.

Superhelden

Op de Pride and Sports boot krijgen atleten binnen de lhbtq+ community de kans om het belang van een veilig sportklimaat en een positieve sportcultuur uit te dragen. Zij worden hierin gesterkt door de 11 outfits, die met hun kleuren de volledige Pride Progress vlag vertegenwoordigen en speciaal hiervoor ontworpen zijn door REconstruct.

Bij het ontwerpen van de outfits, heeft het design collectief zich laten inspireren door het uniform, dat staat voor gelijkvormig, wat aangeeft dat de dragers gelijk zijn. Voor deze ontwerpen heeft REconstruct met verschillende uniforms van sportverenigingen gewerkt. Deze werden uit elkaar gehaald en gereconstrueerd tot 11 unieke outfits, waarbij onderdelen van verschillende sporten zijn gecombineerd. Hiermee wil zij diversiteit en ieders unieke krachten vieren en laten zien dat verbintenis versterkt.

Voor Pride ’22 staan Philips, Pride and Sports, REconstruct en Winq samen om te laten zien dat het leven beter is als je echt jezelf kunt zijn.

Presentatie

Op donderdag 14 juli werden deze 11 outfits in Omnia Personal Training Amsterdam aan de Westerstraat  gepresenteerd. Daarnaast zijn hier ook de portrettenreeks en video getoond waar acht sporters binnen de lhbtq+ community hun persoonlijke verhaal vertellen.

Zij laten door middel van hun ervaring en realiteit, het belang van inclusiviteit binnen de sport zien. De shoot die Winq gedaan heeft met de acht sporters, heeft plaatsgevonden in het Philips Stadion, thuishaven van voetbalclub PSV. De club is immers van mening dat inclusiviteit binnen de voetbalwereld van groot belang is.

Bekijk hier een aantal foto's van de presentatie.

Powered by Labrador CMS