Paus Franciscus wil geregistreerd partnerschap voor homostellen

"Koppels hebben recht om gezin te vormen"

Leestijd: < 1 min

Die hadden we niet zo snel zien aankomen: paus Franciscus pleit in een documentaire voor het geregistreerd partnerschap voor homoseksuele koppels. “Homoseksuele stellen hebben het recht om een gezin te vormen.”

Nooit eerder liet de 83-jarige paus Franciscus zich zo expliciet uit over homorechten. Hij vindt dat homoseksuele stellen het recht hebben om een gezin te vormen. “Zij zijn Gods kinderen en hebben recht op een familie. Niemand zou uit een familie gezet mogen worden of een ongelukkig leven mogen leiden. We moeten geregistreerd partnerschap invoeren. Zo zijn hun rechten beschermd.”

De Rooms-Katholieke kerkvorst deed zijn uitspraken in een documentaire die is gemaakt door regisseur Jevgeni Afinejevski, genaamd Francesco.

Geregistreerd partnerschap is een wettelijke erkenning van een relatie tussen personen. Soms voeren landen dit in die het huwelijk niet openstellen tussen mensen van hetzelfde geslacht. Zo’n land is Italië: in 2016 voerde dit land als laatste binnen de Europese Unie het geregistreerd partnerschap in, terwijl het huwelijk tussen M/M en V/V er niet bestaat.

Bron: Het Parool

Powered by Labrador CMS