Paus Franciscus

Paus Franciscus beledigt opnieuw gays tijdens bijeenkomst achter gesloten deuren

Eerder gemaakte excuses zijn geen stuiver waard

Leestijd: 1 min

Wat is er toch aan de hand met de 87-jarige paus Franciscus? Voor de bühne doet hij altijd net of iedereen voor god gelijk is en dat gays ook welkom zijn bij de kerk. Maar voor de tweede keer binnen een maand heeft hij ze gisteren tijdens bijeenkomsten ronduit beledigd.

De paus heeft opnieuw een zeer denigrerend woord gebruikt tegen homo's waarvoor hij zich vorige maand al had verontschuldigd, aldus persbureau ANSA dinsdag.

frociaggine

Italiaanse media hadden op 20 mei tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren met Italiaanse bisschoppen het gebruik van het woord ‘frociaggine’, een vulgaire Italiaanse term die grofweg vertaald wordt als ‘flikkerigheid’, aan de paus toegeschreven.

Volgens ANSA herhaalde Franciscus de term dinsdag toen hij Romeinse priesters ontmoette en zei: "Er hangt een sfeer van flikkerigheid in het Vaticaan", en het was beter dat jonge mannen met een homoseksuele neiging het seminarie niet zouden betreden.

 

In mei gebruikte de paus dat woord ook al. Toen vergoeilijkten bisschoppen uit zijn omgeving het gedrag van paus Franciscus nog, aangezien Italiaans niet zijn moedertaal is en zich misschien niet zou hebben gerealiseerd dat de term die hij gebruikte aanstootgevend is.

excuses zijn niets waard 

Maar door alle rompslomp die dat teweegbracht, zou de paus het tweede keer toch echt wel moeten hebben geweten. En zijn de eerder gemaakte excuses dus geen stuiver waard.

Powered by Labrador CMS