Palestijnse zangeres zingt lied: ‘Madonna, Don’t Go’

Madonna: “Ik buig voor niemands politieke agenda”

Leestijd: < 1 min

Dat Madonna optreedt tijdens de pauze-act van de Songfestival-finale, zal inmiddels niemand zijn ontgaan. De Palestijnse zangeres Shahd Abusalama roept haar op het zangfestijn alsnog te boycotten, op de wijs van ‘Papa Don’t Preach’. Het lied heet nu: ‘Madonna, Don’t Go’.

Sinds bekend werd dat Israël het Eurovisie Songfestival organiseert, gingen er stemmen op om het zangfestijn te boycotten vanwege het Israëlisch-Palestijnse conflict. Madonna, die tijdens de finale optreedt, maakte eerder deze week een statement waarin ze uitlegde waarom ze juist wél meewerkt aan het Songfestival.

Statement
Aan Reuters en CNN liet Madonna weten dat ze voor niemands politieke agenda zal buigen en dat ze zich blijft laten horen wanneer mensenrechten worden geschonden. “Mijn hart breekt iedere keer als ik hoor dat er onschuldige levens verloren zijn gegaan in deze regio en dat geweld wordt gebruikt om de politieke doelen bereiken van mensen die willen profiteren van dit eeuwenoude conflict. Ik hoop en bid dat we deze vreselijke, destructieve cirkel spoedig kunnen doorbreken en nieuwe wegen zullen vinden op weg naar vrede.”

Geweld
Intussen heeft de Palestijnse zangeres en activist Shahd Abusalama een lied opgenomen om Madonna alsnog op te roepen haar optreden af te zeggen. Op de wijs van ‘Papa Don’t Preach’ zingt ze ‘Madonna, Don’t Go’. Zij vindt dat er geen Songfestival georganiseerd mag worden in een land waarin niet iedereen gelijk wordt behandeld. “Terwijl we de video opnamen, werden wij Palestijnen gebombardeerd door Israël. Als Madonna optreedt in Israël, draagt zij eraan bij dat dit soort geweld normaal wordt gevonden.”

Bekijk hier de ‘Madonna, Don’t Go’-video.

Powered by Labrador CMS