Op de valreep: regering-Trump draait lhbtq-rechten terug

Nieuwe regelgeving is discriminerend voor lhbtq's

Leestijd: < 1 min

Terwijl zijn ‘fans’ het Amerikaanse Capitool in Washington bestormden, heeft het Ministerie van Volksgezondheid van de regering-Trump nieuwe regelgeving ingevoerd die discriminerend is voor lbhtq’s.

De regelgeving, beschreven in een document van 86 pagina's, werd officieel ingevoerd op donderdag 7 januari. Het gaat om een aantal verordeningen die oorspronkelijk in november 2019 werden voorgesteld, en herroepen de regels uit het Obama-tijdperk die discriminatie op basis van leeftijd, handicap, geslacht, ras, huidskleur, nationale afkomst, religie, genderidentiteit of seksuele geaardheid door degenen die subsidies ontvangen van het Ministerie van Volksgezondheid (HHS).

De vereiste voor HHS-begunstigden om ‘het huwelijk van paren van hetzelfde geslacht als geldig te aanvaarden’ is ook ingetrokken.

In feite staat deze nieuwe regel HHS-begunstigden toe om te discrimineren op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit. Deze nieuwe regel kan gevolgen hebben voor programma's op het gebied van pleegzorg, adoptie, hiv- en soa-preventie, dakloosheid bij jongeren, hervestiging van vluchtelingen en ouderenzorg.

Alphonso David, president van Human Rights Campaign, zei in een verklaring: "De regering van Biden-Harris en de aangewezen minister Xavier Becerra zullen dringend moeten gaan werken aan het herroepen van deze discriminerende regelgeving."

Powered by Labrador CMS