NIVEA steunt COC

Donatie komt ten goede aan het educatie­programma voor scholen

Leestijd: < 1 min

#BeProudInYourSkin - NIVEA vindt het belangrijk dat iedereen trots en met zelfvertrouwen in het leven staat. Daarom werkt Beiersdorf, het moeder-bedrijf van NIVEA, samen met COC Nederland en geeft het voor het tweede jaar op rij een donatie aan hun educatieprogramma.

Jongeren, ouders en leerkrachten krijgen met het educatieprogramma handvatten om bewust-wording rondom diversiteit en inclusie te vergroten en de acceptatie van LHBTI+ personen op school te verbeteren. Want al vanaf jonge leeftijd worden kinderen geconfronteerd met genderstereotypen en de daarmee samenhangende rolpatronen, bijvoorbeeld wie er in de poppenhoek mag spelen, wie er kan voetballen en wie met wie mag trouwen. 

De donatie van Beiersdorf komt ten goede aan Paarse Vrijdag, dit jaar op 9 december. In aanloop naar en op Paarse Vrijdag, het grootste schoolmoment ter bevordering van diversiteit, besteden Beiersdorf en COC dit jaar extra aandacht aan het lezen van boeken over diversiteit. Bijvoorbeeld via het platform Queerboeken.nl, een initiatief van COC Nederland en de Leescoalitie. Met alle boekentips op één plek, wordt het nog makkelijker voor zowel leerkrachten als ouders om geschikte boeken te vinden voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Tijdens Pride Amsterdam is het iconische blauwe NIVEA Crème blik bovendien exclusief verkrijgbaar met de regenboogvlag erop. NIVEA Crème Pride Edition is gelimiteerd verkrijgbaar bij Kruidvat & Etos. #BeProudInYourSkin

NIVEA
NIVEA

Meer info via nivea.nl.

Powered by Labrador CMS