interview

Nikkie de Jager en Janey Jacké over Make Up Your Mind seizoen 2

“We maken dit programma mét en vóór de community”

Leestijd: 3 min

Vanaf 8 april zie je bij RTL 4 het tweede seizoen van Make Up Your Mind, waarin bekende Nederlanders zich omtoveren tot beeldige dragqueens. Panellid Nikkie de Jager en gastjurylid Janey Jacké vertellen ons meer.

Wat kunnen we van dit nieuwe seizoen van Make Up Your Mind verwachten?
Nikkie
: “Het is groot, groter grootst. Glam met een hoofdletter G. Het hele programma is naar een nog hoger niveau getild. De BN’ers die meedoen gaan er wederom voor de volle honderd procent voor, maar wow: wat een namen weer. Dit seizoen lag mijn kin regelmatig op de desk.”
Janey: “Wat je kunt verwachten? Precies wat ik zo leuk vind aan drag: meer, meer, meer! Het niveau blijft groeien en dat spat ervan af. Zowel bij de jury als de deelnemers zie je een enorme drive om een geweldige show neer te zetten.”

Nikkie, jij werkt voor dit programma samen met verschillende dragqueens. Hoe is het om met hen te werken?
“We werken met een fantastische vakjury met verschillende drag gastjuryleden. Dat is megabelangrijk want zij zijn de echte kenners. Dit programma wordt gemaakt mét en vóór de community en om de kunst die drag heet te eren. Ik raad iedereen aan om een keer naar een dragshow te gaan in Amsterdam of Rotterdam om deze meiden live te zien shinen.”

Janey, hoe was het voor jou om samen te werken met Nikkie?
“Het is alweer enige tijd geleden dat ik met Nikkie in de studio heb gestaan voor de opnames van Drag Race Holland. Nikkie heeft veel betekend voor de scene, daardoor betekent het voor mij nog meer om met zo'n icoon te mogen samenwerken.”

Wat is jouw rol tijdens het programma?
“Ik ben dit seizoen gastjurylid. Je zal mij zien als ondersteunend jurylid samen met de fantastische meiden die de andere seizoenen hun expertise hebben gedeeld.”

Janey Jacké
Gastjurylid Janey Jacké - Beeld: Rob Jacobs.

Staan BN’ers in de rij om mee te doen? Of vinden veel mannen het toch nog spannend?
Nikkie: “Dat zou je aan de producent moeten vragen. Voor ons zijn de kandidaten immers ook een verrassing. Maar de kandidaten die ik achteraf sprak vonden het een eer mee te mogen doen. Vooral de deelname van Peter R. de Vries in seizoen 1 heeft veel losgemaakt. Hopelijk blijft dit enthousiasme hangen in Nederland en kunnen we nog vele seizoenen maken.”

Nikkie, jouw video’s over de kracht van make-up zijn miljoenen keren bekenen. Waarin schuilt die kracht voor jou?
“In make-up zit zoveel power om iemand onherkenbaar te maken. Dat vind ik er zo mooi aan, dat je een gezicht volledig kunt veranderen, maar alles ook weer kunt afwassen aan het einde van de dag. De kandidaten zie je altijd vol verbazing kijken naar de skills van de fantastische make-upartiesten.”

“met dit programma vieren we op primetime onze community”

Janey, had jij al lang tv-ambities?
“Die heb ik denk ik altijd gehad. Ik heb al een aantal mooie programma's mogen maken. All Together Now was een absolute favoriet, daar heb ik veel mooie herinneringen aan. En uiteraard Drag Race Holland. Dat programma was voor mij een springplank en het leidde tot meer drag op tv in het algemeen. Heel mooi om te zien. Het is even geleden dat ik op de Nederlandse tv mocht shinen, maar na een klein uitstapje naar de BBC ben ik ontzettend happy om met dit prachtige programma mijn comeback te maken."

Een programma over dragqueens dat op primetime wordt uitgezonden. Hoe belangrijk is dat voor onze community?
Janey: “Megabelangrijk. Niet alleen voor de erkenning van onze mooie gemeenschap, maar ook voor de kunstvorm drag – en dan heeft dit programma ook nog een hoog entertainmentgehalte. Sowieso is alles met glitter gewoon beter.”
Nikkie: “Net als met het programma Nikkie's Make-up Mansion geven we de community met dit programma een podium waar iedereen zichzelf kan zijn. Dat dit primetime gevierd wordt is des te toffer.”

Het tweede seizoen van Make Up Your Mind is vanaf 8 april elke zaterdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Beeld: Rob Jacobs

Powered by Labrador CMS