Nijmegen krijgt nieuwe gaybar: De Regenboog

Op de plek van de huidige Thomtom

Leestijd: < 1 min

Na vijf jaar gaat de bekende homokroeg Thomtom aan de Van Welderenstraat in Nijmegen dicht. De zaak is verkocht aan een nieuwe eigenaar, die er ook weer een gaybar in zal vestigen, onder de naam De Regenboog. Het wordt de derde vestiging van deze formule.

Thomtom was het café van Tom Huntink, die na vijf jaar horeca toe is aan een andere uitdaging, zo vertelt hij aan het AD. “Na jarenlang ’s avonds en ’s nachts werken vond ik het tijd voor iets anders.”

In 2014 zette hij Huntink de kroeg op, samen met zakenpartner Thom Brouwer. Vandaar die naam TomThom. Die bleef vijf jaar hetzelfde, ook nadat Brouwer na een hoopoplopende ruzie uit beeld raakte.

Weer een gaybar
Op 21 september is het afscheidsfeest, tot die tijd staan er nog enkele feestjes gepland. Daarna gaat de kroeg over in nieuwe handen. “Er waren meerdere geïnteresseerden”, vertelt Huntink. Hij is blij dat er weer een gaybar in zijn kroeg wordt gevestigd. “Meteen dacht ik: ‘Dit moet hem worden.’ Zoveel andere horeca die zich op die doelgroep richt, is er niet in Nijmegen.”

De Regenboog is de naam van de nieuwe bar. Er bestaan al twee vestigingen, in Rotterdam en Eindhoven. Patrick Nijenhuis (links op de foto) opent samen met zijn compagnon Thijmen van Pruissen de derde in Nijmegen. Nijenhuis meldt dat er ook in Nijmegen artiesten komen optreden. Hij vertelt: “De Thomtom zal een paar maanden sluiten, zodat wij een identieke kopie kunnen maken van onze zaken. Er komen veel artiesten. Vijf dagen per week zijn wij een echt ‘gay’-feestcafé voor iedereen.”

Karaoke en eten
Elke woensdagavond zal in het teken staan van karaoke en het nieuwe café biedt ook eten aan. Een openingsdatum van De Regenboog in Nijmegen is nog niet bekend.

Bron: De Gelderlander / Beeld: Facebook

Powered by Labrador CMS