mgmt

Nieuwe muziek: twee soldaten in love en Beyoncés honkytonk-video

MGMT strikte Christine and the Queens voor de single ‘Dancing in Babylon’ en in de video zijn twee soldaten te zien die elkaar heel erg leuk vinden. Verder brak Beyoncé weer eens een record en zijn de balen stro niet aan te slepen voor haar ‘Texas Hold ‘Em’-video. Er is meer nieuwe muziek, van Jennifer Lopez, Jess Glynne en Arianne Lenker.

beyoncé – ‘texas hold ‘em’

Best geinig, deze honkytonkfase waarin Beyoncé is beland. Ze vestigde meteen maar weer een record door als eerste zwarte artiest een nummer één-hit te behalen in de Amerikaanse Billboard Country Songs Chart. Haar video voor ‘Texas Hold ‘em’ hangt van de countryclichés aan elkaar: balen stro, cowboyhoeden en -laarzen, zo’n paaldanspaard, lasso’s en ga zo maar door. Het leukst zijn haar Southern Belle Dress en het Orville Peck-masker.

jennifer lopez – ‘rebound’

Mooi hoor, dat glazen huis waar Jennifer Lopez en haar love interest elkaar aantrekken en afstoten. Wel een beetje transparant allemaal, maar dat is waarschijnlijk precies de bedoeling. Van het album This Is Me... Now.

jess glynne – ‘enough’

In 2014 brak Jess Glynne door van gastzangeres bij Clean Bandit, waarvoor ze ‘Rather Be’ zong. Daarna volgde nog een samenwerking met die band, ‘Real Love’. Daarna zong ze een paar jaar solo, maar rond 2018 werd het stil. Nu is Glynne terug met ‘Enough’, maar of het genoeg is? Dat moet blijken, want het lied is een vrij doorsnee ballad met een video die mooi is in al haar eenvoud.

káryyn – ‘the real’

Deze Armeens-Amerikaanse zangeres werkte samen met producent James Ford aan haar eerste album in vijf jaar, Calm Kaoss!. Ford werkte eerder met Blur en Arctic Monkeys, maar kan ook prima uit de voeten met de duistere electrobeats van Káryyn.

bullion & panda bear – ‘a city’s never’

Nathan Jenkins is een Amerikaanse singer-songwriter en producent die muziek uitbrengt onder de naam Bullion. Voor zijn nieuwe single ‘A City’s Never’ werkt hij samen met Panda Bear, bekend als zanger van Animal Collective. Bullions album Affection komt uit op 26 april en bevat een duet met Carly Rae Jepsen, ‘Rare’ genaamd.

mgmt & christine and the queens – ‘dancing in babylon’

Je kent MGMT wellicht nog van de hits ‘Time to Pretend’, ‘Electric Feel’ en ‘Kids’. Daar hoorden video’s bij die zijn geregisseerd door Ray Tintori. Hij is opnieuw gevraagd voor de regie van ‘Dancing in Babylon’, afkomstig van MGMT’s meest recente album Loss of Life. De video is heerlijk eighties, met hoofdrollen voor Julian Morris en John Cameron Mitchell als twee cybersoldaten die romantisch met elkaar vervlochten zijn.

arianne lenker – ‘fool’

De frontpersoon van Big Thief komt met ‘Fool’ een video vol familiegezelligheid die haar broer heeft geregisseerd. De single staat op haar derde soloalbum dat uitkomt op 22 maart en Bright Future heet.

 bat for lashes – ‘the dream of delphi’

De video van ‘The Dream of Delphi’ vormt een prachtige aftrap voor Bat for Lashes’ nieuwe gelijknamige album dat verschijnt op 31 mei. De titelsong is een etherische ballad met folk-invloeden op een bedje van elektronische klanken. Zangeres Natasha Khan speelt in de video een personage genaamd ‘Motherwitch’.

the weeknd, madonna, playboi carti – ‘popular’

Vorige week lieten we deze nieuwe video van The Weeknd, Madonna en Playboi Carti al zien, maar dan met irritante gamepoppetjes op de voorgrond. Een half jaar nadat de single verscheen is hier dan eindelijk de officiële video.selena gomez – ‘love on’

Een trap vol zoenenende mensen en dan ineens bovenaan: Selena Gomez met een bulldog. De video voor ‘Love On’ is fijn over the top, en opgenomen in een fraaie mansion aan de oceaan waar allerlei figuren allerlei rijke dingen doen.

Powered by Labrador CMS