Nieuwe muziek: schuddende mannenbillen en Jessie Ware preekt de liefde

Leestijd: < 1 min

Saucy Santana is een flamboyante gay rapper die een heel leger aan mannen, vrouwen en iedereen daartussenin heeft opgetrommeld voor zijn ‘Booty’-video. Je achterste gaat er spontaan van klapperen. Verder viert Jessie Ware de liefde met ‘Free Yourself’, een anthem dat je vanaf nu op elke Pride te horen zult krijgen. Maar er is meer nieuwe muziek!

Beyoncé & Madonna – ‘Break My Soul (The Queens Remix)’

Beyoncés ‘Break My Soul’ kent inmiddels vele gedaanten omdat ze een hele serie remixes heeft uitgebracht. De opvallendste is die waarin ze haar huidige single mixt met Madonna’s 'Vogue' en er zelf een aantal zwarte legendes heeft ingefietst. De Queen of Pop is maar wát blij met alle aandacht: ze deelde het bedankbriefje en de bos bloemen van Bey op haar Instagram-account.

Madonna & Saucy Santana – ‘Material Gworrllllllll!’

Saucy Santana begon zijn carrière als make-up artiest voor het hip hop-duo City Girls. Daarna kreeg hij zelf de smaak van het rappen te pakken. Enkele jaren geleden verscheen zijn tweede single, ‘Material Girl’ genaamd. Hierbij hoorde een video waarin hij in drag was te zien. Drie jaar later is er ineens een nieuwe versie verschenen, waarop Madonna haar jarentachtig-hit met dezelfde naam herbeleeft. Met een nieuwe tekst, een verwijzing naar het refrein en een nieuwe titel: ‘Material Gworrllllllll!’.

Saucy Santana & Latto – ‘Booty’

We blijven even hangen bij Saucy Santana, die op zijn 17e uit de kast kwam. Een paar weken geleden kwam ‘Booty’ uit, met dezelfde sample waarop Beyoncés ‘Crazy in Love is gebaseerd. En zo is het cirkeltje van Queen, Bey en Saucy weer rond.

Jessie Ware – ‘Free Yourself’

Ze had er zo mee op een Pride-boot kunnen staan, het afgelopen weekend. Jessie Ware viert alle vormen van liefde met haar ‘Free Yourself’ en staat in haar video uitbundig te zwaaien met een vlag waarop die tekst prijkt. Die video is sowieso een ode aan diversiteit. Prachtig gedaan.

Baby K & Mika – ‘Bolero’

Claudia Judith Nahum komt uit Italië en noemt zichzelf Baby K. Voor ‘Bolero’ heeft ze Mika gestrikt, die heel bekend is in dat land en dit jaar een van de presentatoren was van het Eurovisie Songfestival. Leuk om hem eens in het Italiaans te horen zingen.

Rosalía – ‘Despechá’

Haar Motomami-album is nog geen half jaar oud of Rosalía is alweer toe aan iets nieuws. ‘Despechá’ staat dus niet op dat album, waarvan de Spaanse zangers al vier singles had getrokken. Critici maakten al de vergelijking met Beyoncés ‘Break My Soul’, maar behalve een pianoriedel zijn er weinig overeenkomsten. Leuk is de speelse strandvideo.

Jason Derulo x Duke & Jones x Louis Theroux x Amelia Dimz – ‘Jiggle Jiggle’

Nooit gedacht dat we de bekende documentairemaker Louis Theroux nog eens zouden horen rappen. En al helemaal niet dat dit in combinatie met Jason Derulo zou gebeuren. Klinkt nog best aanstekelijk ook, maar dat komt honderd procent door zijn fijne Britse tongval.

Rae Sremmurd & Flo Milli – ‘Community Dick’

Het rapdueo Rae Sremmurd heeft rapper Flo Milli zover gekregen om een bekend kerstliedje te veranderen in een dirty woordspel waarin alles draait om ‘community dick’. In de video rijdt Swae Lee rond met een wagentje waarop zijn gemeentepik-logo staat afgebeeld. Zo te zien speelt Flo Milli de klantenservice die de bezoekjes regelt aan de vrouwen in de buurt die behoefte hebben aan zijn ‘community dick’. Het is geestig en goofy tegelijk.

Anitta – ‘Gata’

‘Gata’ is Spaans voor kat, maar daar zal wel weer ‘pussy’ mee bedoeld worden. De video is bij vlagen blauwer dan een aflevering van Euphoria, maar zit goed in elkaar.

The Driver Era – ‘Malibu’

Het Amerikaanse alt-popduo The Driver Era bestaat uit Ross Lynch (bekend van zijn rol als Harvey in de Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina) en zijn broer Rocky Lynch. In september verschijnt een nieuw album en de broers trappen hun wereldtournee af in Utrecht. ‘Malibu’ is hun catchy nieuwe single.

The Killers – ‘Boy’

Daar is zanger Brandon Flowers weer, met z’n frèle gestalte. ‘Boy’ is weer zo’n typische Killers-song, want episch.

Moby & Serpentwithfeet – ‘On Air’

Zanger Moby heeft een eigen platenlabel, Always Centered at Night. Hierop brengt hij vanaf begin dit jaar samenwerkingen uit met andere artiesten. In het voorjaar was dat Aynzli Jones, die meedeed op de track ‘Medusa’. ‘On Air’ is een stemmig nummer met een creatieve lyric video.

Lauv – ‘Stranger’

Zanger Lauv heeft het imago van ‘dat treurwilgje met het paarse haar’ van zich afgeschud. ‘Stranger’ heeft een lekkere jarentachtigbeat en staat op zijn nieuwe album All 4 Nothing.

Nicki Minaj – ‘Super Freaky Girl’

Voor haar nieuwe single grijpt Nicki Minaj terug op de alom bekende hit van Rick James, ‘Superfreak’. MC Hammer deed dat dik dertig jaar geleden ook al met ‘Can’t Touch This’, maar Nicki geeft nu haar eigen draai aan ‘hammertime’. Het is zo plat als een dubbeltje, maar misschien juist daardoor erg leuk.

Bella Poarch – ‘Living Hell’

TikTok-grootheid en illuminati-speeltje Bella Poarch gooit nog maar eens wat random freakyness naar haar fans. Benieuwd wat VigilantCitizen.com daar nu weer over te zeggen heeft.

 

Anitta & Maluma – ‘El Que Espera’

Maluma is een productief baasje. In tien jaar tijd bracht hij meer dan negentig singles uit en werkte hij samen met een enorme lading artiesten, onder wie Jason Derulo, Shakira, Madonna, Jennifer Lopez, Ricky Martin, J Balvin, Black Eyed Peas, Farruko, Aya Nakamura en nog zo’n dertig anderen. Deze week heeft de Braziliaanse Anitta hem gestrikt voor een duet. Over productief gesproken: Anitta kwam je al eerder tegen in dit overzicht.

Powered by Labrador CMS