Nieuwe muziek: Lorde is terug en Kylie zingt Lady Gaga

Leestijd: < 1 min

Een countryversie van Lady Gaga’s ‘Born This Way’, hoe zou dat klinken? Orville Peck doet een succesvolle poging. Ook Kylie ontfermt zich over een track van dat Gaga-album. Verder komt Todrick Hall met een update van ‘It’s Raining Men’ en is Lorde terug van weggeweest met de nieuwe single ‘Solar Power’. Maar er is meer nieuwe muziek. Bekijk hier het nieuwe weekoverzicht.

Walt Disco – ‘Selfish Lover’

Blijft leuk, die bandnaam van deze act uit Glasgow. Ze brengen hun queer pop letterlijk naar een hoger niveau, want de video speelt zich af in outer space. Met een lekker kneuterig sterrenstelsel, dat wel.

Todrick Hall – ‘Rainin’ Fellas’

The Weather Girls zongen begin jaren tachtig ‘It’s Raining Men’. Nu zingt Todrick Hall: “Get your umbrella’s, it’s raining fella’s.” Met een groep aanstekelijk swingende dansers staat hij te springen in de regen. Van het nieuwe album Femuline.

Lee Scott & Ryan Claud – ‘Todo El Mundo (Dancing In The Streets)’

De Nederlandse Lee Scott zingt op zijn nieuwe single samen met de Zuid-Afrikaanse Ryan Claud. Die laatste verzorgde in 2014 de achtergrondvocalen voor een aantal singles van Lee en sindsdien hebben de twee contact gehouden. Luister hier naar deze zomerse track die is geproduceerd door Ferdinand Skead.

Orville Peck – ‘Born This Way’

Lady Gaga bracht tien jaar geleden haar album Born This Way uit. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft een aantal artiesten een eigen versie opgenomen van de tracks op dat album. Big Freedia boog zich over ‘Judas’ en nu is een countryvariant verschenen van de titeltrack. Orville Peck maakte een ‘Country Road Version’ met een jankende gitaar. Helaas moeten we het nu nog even doen met een audioversie zonder bewegend beeld.

Lorde – ‘Solar Power’

Het was alweer even geleden sinds Lorde van zich liet horen. Haar vorige album Melodrama verscheen vier jaar geleden, maar nu is ze terug met de single ‘Solar Power’. Een fijn klein liedje is het, met een gitaar die in de verte doet denken aan George Michaels ‘Faith’.

Jessie J – ‘I Want Love’

Nog iemand die terug is van weggeweest. Jessie J’s carrière kent naast ups vooral veel downs, met singles die maar geen hit willen worden. De laatste keer dat ze in de Nederlandse hitlijsten stond, was met ‘Flashlight’ in 2015. Het kwam tot nummer 55. En dat terwijl ze een prachtige stem heeft. Hopelijk is er meer aandacht voor ‘I Want Love’, dat niet had misstaan op het Songfestival.

Maroon 5 – ‘Lost’

Ongemerkt gaat Maroon 5 ook alweer bijna twintig jaar mee. De wat schrille stem van zanger Adam Levine kan nog wel eens op de zenuwen werken, maar in ‘Lost’ valt dat alleszins mee. Van het nieuwe album Jordi, waarop ook een duet is te horen met Stevie Nicks.

Coldplay – ‘Higher Power’

Terwijl veel mensen allang weer klaar zijn met ‘Higher Power’, brengt Coldplay nu alsnog een video uit bij de track. Eerlijk gezegd hadden we een kazig jarentachtigfilmpje verwacht omdat de beat nu eenmaal direct is geleend van A-ha’s ‘Take On Me’. In plaats daarvan krijgen we iets retrofuturistisch voorgeschoteld.

Ricky Martin & Paloma Mami – ‘Qué Rico Fuera’

De witgeverfdebaardperiode van Ricky Martin is alweer ten einde, zoals je kunt zien in zijn nieuwe video. Paloma moesten we even googlen, zij komt uit Chili en bracht in maart dit jaar haar debuutalbum uit, Sueños de Dalí.

Kylie Minogue – ‘Marry the Night’

Nog een keer Born This Way Reimagined. Hoor hier wat Kylie maakt van ‘Marry the Night’…

Kat Von D – ‘Exorcism’

Katharine Von Drachenberg kortte haar naam in en brak door in de TLC-show LA Ink, als een van de eigenaars van een tatoeagesalon. Ze blijkt ook een aardig mopje te kunnen zingen, zoals te horen is in ‘Exorcism’. In de video vliegt ze rond als een gothische prinses.

Celeste – ‘Tonight Tonight’

Celeste Epiphany Waite is een zangeres van Britse afkomst en is al eens ‘de nieuwe Amy Winehouse’ genoemd. In haar nieuwe video rockt ze (toevallig?) een enorme rode beehive. Haar debuutalbum Not Your Muse verscheen in januari dit jaar.

Powered by Labrador CMS