Nieuwe muziek: lekkere spacedisco van Jessie Ware en Billie Eilish is unheimisch

Leestijd: < 1 min

Over twee weken verschijnt het nieuwe album van Jessie Ware, nummer vijf alweer. Als voorproefje heeft ze ‘Begin Again’ uitgebracht, waar op het lekker dansen én lekker spacen is. Verder is er nieuwe muziek van Labrinth (met Billie Eilish), Alison Goldfrapp, Céline Dion, Diplo, Romy van The xx en meer…

Alison Goldfrapp – ‘NeverStop’

Het eerste soloalbum van Alison Goldfrapp komt eraan: op 12 mei verschijnt The Love Invention. Gisteren dropte ze deze intrigerende dancetrack, waar een zogeheten ‘video vignette’ voor is gemaakt. Die smaakt naar meer, net als de muziek!

Jessie Ware – ‘Begin Again’

Ook Jessie Ware komt binnenkort met een nieuw album, op 28 april gaat haar vijfde langspeler That! Feels! Good! in première. ‘Begin Again’ is lekkere spacedisco die niet zou misstaan op de soundtrack van een science fiction-film uit de jaren zeventig.

The National & Phoebe Bridgers – ‘Your Mind Is Not Your Friend’

Phoebe Bridgers gooit momenteel hoge ogen met het album The Record, dat ze samen met twee andere singer-songwriters Julien Baker en Lucy Dracus uitbracht onder de naam Boygenius. Nu duikt ze op als gastvocalist bij The National. ‘Your Mind Is Not Your Friend’ is een ingetogen hymne met piano en een subtiel viooltje.

Pomme – ‘Un Million’

De Franse zangeres Pomme maakt zowel chansons als folk rock, is lesbisch en zingt in haar liedjes over vrouwen. In de video bij ‘Un Million’ ziet ze er prachtig uit met haar Pierrot-achtige outfit. Op en top Franse fijnzinnigheid.

Labrinth – ‘Never Felt So Alone’

Euphoria gezien? Labrinth verzorgde de soundtrack van deze HBO Max-serie, met vervreemdende klanken. ‘Never Felt So Alone’ klinkt al net zo unheimisch, met een spannende bijrol voor Billie Eilish, die ook in de video is te zien.

Dawn Richard – ‘Bubblegum’

Volgens Dawn Richard is ‘Bubblegum’ zoet als een suikerspin en tegelijkertijd één groot raadsel. Het bubbelt in ieder geval in een stuwend ritme van oor naar oor, en de video, door Richard zelf geregisseerd, spat bijna uiteen door alle neonkleuren.

Romy – ‘Enjoy Your Life’

The xx is al een hele tijd niet meer actief, maar zangeres Romy laat nu solo van zich horen. ‘Enjoy Your Life’ bevat een sample van Beverly Glenn-Copelands ‘La Vita’. De video is geregisseerd door Romy’s vrouw en ze noemt deze ‘heel persoonlijk’. Ze wil er het emotionele gevoel van euforie mee weergeven.

Wednesday – ‘Quarry’

Deze band heeft niets te maken met de Netflix-serie die draait om de dochter van The Addams Family, maar heeft toevallig dezelfde naam. En waar je de Netflix-Wednesday eerder zou associëren met gothic muziek, is deze Wednesday net zo gruizig als de grunge van Nirvana, maar dan met een vleugje folk en hardrock. Raggen maar!

Marshmello & Farruko – ‘Esta Vida’

Hoe zou het zijn om je hele professionele leven rond te lopen met een soort popcornemmer over je hoofd? Dat vroegen we ons gewoon even af bij het zijn van de nieuwe video van Marshmello, die dus altijd undercover is. Of eigenlijk underbucket. Maar dat terzijde. ‘Pepas’ was een van de leukste lawaailiedjes van 2021 en die toeters zitten nóg in ons hoofd. ‘Esta Vida’ is iets subtieler, alsof je ernaar luistert met, inderdaad, een popcornemmer over je hoofd.

Post Malone – ‘Chemical’

‘Chemical’ is een tamelijk onweerstaanbaar deuntje waarop zelfs Post Malone niet stil kan blijven zitten. Wat danst hij grappig uncool, een beetje zoals je moeder.

Jorja Smith – 'Try Me'

Jorja Smith maakt haar langverwachte rentree met de onverschrokken en gedurfde nieuwe single 'Try Me' - nu wereldwijd uit op het indie label FAMM. Het is een aanstekelijke track met een heavy drumsound, geproduceerd door het duo DAMEDAME. Jorja, over de inspiratie voor het nummer: “Putting yourself out there, in front of a world that has many opinions as it only ever used to be me really being my own critic.”

Chromeo – ‘Word With You’

De nieuwe single van Chromeo klinkt zowel nieuw als vertrouwd. Al bijna twintig jaar maakt dit duo vette grooves met funky blazers en synths, die verfijnd en gelikt aanvoelen, met net genoeg branie en humor om je te laten glimlachen. Aldus de heren van Chromeo zelf.

Shenseea – ‘Curious’

De Jamaicaanse dancehall-artiest Shenseea zong al met Christina Aguilera, Kanye West en Megan Thee Stallion. De video bij ‘Curious’ is lekker kleurrijk en er wordt natuurlijk uitgebreid getwerkt.  

Ciara, Lola Brooke, Lady London – ‘Da Girls (Girls Mix)’

Over kleurrijk twerken gesproken: volgende keer mag Shenseea ook meedoen met deze drie dames, die er al net zo’n feest van maken. En meer mensen zouden zo’n bobkapsel als Ciara moeten nemen, wordt de wereld een stuk sjieker van.

Rosalía & Rauw Alejandro – ‘Vampiros’

In het echt zijn Roos en Rauw een setje, maar in de video voor ‘Vampiros’ kunnen ze elkaars bloed wel drinken – want: vampiers. Maar eerst hebben ze het voorzien op een trio bejaarden.

Diplo & Johnny Blue Skies & Dove Camerion – ‘Use Me (Brutal Hearts)’

Sean Penn is te zien in de nieuwe video van Diplo, die er zelf uitziet als Brad Pitt in zijn blonde periode. ‘Use Me’ klinkt een beetje als country op disco.

Céline Dion – ‘Love Again’

Al langere tijd heeft Céline Dion problemen met haar stem. Niet gek dus, dat ze op ‘Love Again’ heel anders klinkt dan we van haar gewend zijn. Het is een ingetogen liedje waarop de Canadese zangeres heel voorzichtig zingt.

Powered by Labrador CMS