Nieuwe muziek: Lana Del Rey gaat de hoogte in en The Vivienne is een ‘bitch on heels’

De een verrast, de ander is voorspelbaar

Leestijd: < 1 min

Mooi, hoe Lana Del Rey schijnbaar steeds uit hetzelfde vaatje tapt in haar video’s: dromerige zonsondergangen, verlaten wegen en beelden uit vervlogen tijden. Maar toch blijft ze verrassen. Wie juist heel voorspelbaar is: The Vivienne. De winnares van Drag Race UK komt met een lied dat ‘Bitch On Heels’ heet, dat desondanks best vermakelijk is. Maar er is meer nieuwe muziek, onder meer van Dawn Richard en Serpentwithfeet…

Lana Del Rey – ‘White Dress’

Vorige week verscheen het nieuwe album van Lana Del Rey, Chemtrails Over the Country Club. Recensenten waren iets minder onder de indruk van haar laatste, vergeleken met Norman Fucking Rockwell vonden sommigen de muziek een stuk minder spannend. Maar luister eens naar ‘White Dress’ en wat Lana hier met haar stem doet. Niet veel vaker ging ze zo mooi de hoogte in. Voeg daarbij de dromerige rolschaatsbeelden en je hebt weer een parel van een lied.

Dawn Richard – ‘Jacuzzi’

Second Line is de naam van het nieuwe album van Dawn Richard dat in april zal verschijnen. Op de eerste single ‘Bussifame’ bracht ze een ode aan de Second Line danstraditie van New Orleans, ‘Jacuzzi’ gaat over haar Creoolse achtergrond. De track begint met een interview dat ze hield met haar eigen moeder, om vervolgens over te gaan in euforische dancepop.

The Vivienne – ‘Bitch On Heels’

Helaas is er nog geen video, maar toch willen we je alvast trakteren op de single van Drag Race UK-winnares The Vivienne. Met dank aan autotune en een bubblegum-beat is het een vermakelijke track, met een tekst waarin ze het ene cliché aan het andere rijgt.

Serpentwithfeet & Nao – ‘Heart Storm’

DEACON is het nieuwe album van Serpentwithfeet, waarop ook deze samenwerking met Nao staat. Nao noemt haar duetpartner ‘de Shakespeare van de alternatieve zwarte muziek’. Serpentwithfeet zei zelf over ‘Heart Storm’ dat de track uit een andere wereld lijkt te komen en dat hij van magisch realisme houdt. Die kunststroming heeft hij in muziek proberen te vatten.

Davina Michelle – ‘Nobody’s Perfect’

In deze turbulente tijden wilde Davina Michelle een lied schrijven over vrijheid, acceptatie en liefde. Ze wil dat iedereen weet dat het oké is om niet oké te zijn, zo schrijft ze onder haar video op YouTube, gevolgd door regenboog-emoji. Haar boodschap: niemand hoeft perfect te zijn.

Emma Heesters – ‘Schat Ik Ben Ok’

Net terwijl we ons hardop verbaasden over de enorme hoeveelheid Engelstalig commentaar onder Emma Heesters’ nieuwe video, staat daar de reactie van ene Danny Meijer: “Lijkt alsof de meeste fans die Emma heeft uit het buitenland komen… Zijn hier ook nog mensen uit Nederland?” Ja, hier dus.

Leony – ‘Faded Love’

Al uitgekomen in januari, maar nu pas in de Tipparade: ‘Faded Love’ van Leony, dat de melodie heeft overgenomen van O-Zones ‘Dragostea Din Tei’. En dat klinkt weer heel anders dan die versie van Rihanna met T.I.

Fred Again… Ft. The Blessed Madonna – ‘Marea (We’ve Lost Dancing’

Met een videocompilatie van dancefeesten waar menigtes mensen uit hun dak gaan wil Fred Again een boodschap meegeven: zie dit niet als een video met allerlei dingen die je moet missen, maar als een compilatie van alles wat we over een tijdje weer gaan doen. Dat klinkt hoopvol, maar is toch een beetje verdrietig.

Man On Man – ‘Stohner’

Roddy Bottum beroerde ooit de keyboards als bandlid van Faith No More. Sinds vorig jaar treedt hij samen met zijn vriend Joey Holman de band Man On Man.Op 7 mei verschijnt het debuutalbum, waarop ook deze, zich traag voortslepende track staat.

Lil Nas X – ‘Montero (Call Me By Your Name)'

Rapper Lil Nas X scoorde een van de grootste hits ooit in de VS met zijn ‘Old Town Road’ in 2019. In zijn nieuwe fantasierijke video geeft hij de duivel een lapdance. Het is alsof je naar de film Avatar zit te kijken, maar dan op een andere planeet waar alles superqueer is.

Powered by Labrador CMS