gossip - real power

Nieuwe muziek: Gossip is terug, wie is die man in die jockstrap?

Gossip komt na twaalf jaar met een nieuw album. In de video van titeltrack ‘Real Power’ worden Beth Ditto en haar band aangekondigd door een besnorde man in een jockstrap. Verder is daar dan eindelijk de nieuwe video van Ariana Grande, Wyes Blood, Moor Mother, Shygirl, Bleachers en meer.

gossip – ‘real power’

Daar zijn ze weer, de mensen van Gossip. Ze brengen binnenkort hun eerste nieuwe album uit in twaalf jaar tijd, Real Power genaamd. Twee maanden geleden brachten ze de eerste single ‘Crazy Again’ uit, met in de video een pissende Beth Ditto op misschien wel de smerigste wc ooit. Nu hebben ze de titeltrack uitgebracht, met een kletsnatte live-video.

 ariana grande – ‘yes, and?’

Vorige week presenteerden we hier al de audioversie van ‘Yes, And?’, nu is er ook een video. Aan het begin vragen mensen zich af hoe het met Ari gaat en of haar paardenstaart wel hoog genoeg zit. Vervolgens verschijnt de zangeres in beeld met een pet op haar hoofd. Weten ze nog niks. Afijn, een paar seconden later zien ze dat het wel snor zit.

moor mother – ‘guilty’

Op haar nieuwe album The Great Bailout onderzoekt Moor Mother de effecten van het Britse kolonialisme op de huidige samenleving. Daarvoor bestudeert de Afrikaanse geschiedenis en verdiept ze zich in de achterliggende filosofie en hoe die zich verhoudt tot de hedendaagse geweldsuitbarstingen en de trauma’s die er leven bij mensen die hiermee te maken krijgen. Nee, het is geen lichte kost wat Moor Mother haar luisteraars voorschotelt. De single ‘Guilty’ duurt dan ook tien minuten.

‘shygirl – ‘tell me’

Helaas nog geen video, maar wel een visualizer die uitstekend aansluit bij het pompende tempo van ‘Tell Me’, waarvoor Shygirl een samenwerking is aangegaan met Boys Noize.

boeckner – ‘lose’

Daniel Boeckner maakte eerst muziek met Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits en Operators. Nu is er een soloproject met een album dat ook Boeckner! heet, maar dan met een uitroepteken erachter. Synths, rockgitaren en een video vol sympolen en vervormde lichamen zonder shirt.

kruangbin – ‘a love international’

Dit trio uit Houston werkte eerder samen met de Malinese zanger en gitarist Vieux Farka Touré en die invloed lijkt nog altijd hoorbaar op ‘A Love International’, met z’n laidback groove. Een prachtig instrumentaal nummer is het.

‘devon welsh – ‘you can do anything’

 Ooit was hij de frontman van Majical Cloudz, nu brengt Devon Welsh zijn tweede soloalbum uit onder zijn eigen naam. ‘You Can Do Anything’ klinkt als stuurloze techno en in de video is een soort Terminator te zien met een enorme borstkas die geinige dansjes doet.

kim gordon – ‘bye bye’

Met Sonic Youth maakte Kim Gordon muziek vol scheurende vocalen en schurende gitaren. Solo klinkt ze nog steeds ietwat overstuurd. Past prima bij de video, waarin een jonge vrouw door een supermarkt wandelt en proletarisch winkelt.

bleachers – ‘tiny moves’

Achter Bleachers gaat Jack Antonoff schuil, het brein achter vele hits voor Taylor Swift en Lana Del Rey. ‘Tiny Moves’ is een springerig rockdingetje met een video waarin al even springerig wordt gedanst.

the black keys – ‘beautiful people (stay high)’

Ben je mooi? Blijf dan altijd high. Waarom? Daarvoor moet je bij The Black Keys zijn want daarover gaat hun nieuwe single, waarin bovendien een heerlijke ‘na-na-na-naaa’ inzit.

wyes blood – ‘a given thing’

Een prachtige pianoballad, dat is ‘A Given Thing’. Van het album And in the Darkness, Hearts Aglow.

lola young – ‘wish you were dead’

Ze mag er nog zo ironisch uitzien met haar mat en haar korte ponnie, maar het is Lola Young menens: ze hoeft je nooit meer te zien en het liefste had ze dat je dood was. Had je haar maar geen 'cunt' moeten noemen.

Powered by Labrador CMS