Madonna - 'Girl Gone Wild'

Nieuwe muziek: een regelrechte rip-off van Madonna en de New Kids on the Block blijven ‘Kids’

Leestijd: 2 min

Madonna’s ‘Girls Gone Wild’ vormt bijna letterlijk de blauwdruk van ‘We Will Rave’, van de Oostenrijkse Kaleen. Verder is het Nederlandse topmodel Imaan Hammam te zien in de video van de Canadese Mustafa. Ook zingen de New Kids on the Block dat ze zich nog steeds kinderen voelen. Maar er is meer nieuwe muziek, van Paramore, Of Montreal en Kamasi Washington.

kaleen - ‘we will rave’

Een regelrechte rip-off van Madonna’s ‘Girl Gone Wild’ gemixt met een oude hit van Cappella. Zo klinkt ‘We Will Rave’, het lied waarmee zangeres Kaleen voor Oostenrijk meedoet aan het Songfestival. Dit is de zoveelste uptempo inzending, maar of het ook echt een feestje wordt?

finom – ‘haircut’

Sima Cunningham en Macie Stewart maakten muziek onder de naam Ohmme, maar kennelijk bevalt Finom beter want zo heten ze nu. Op 24 mei verschijnt hun nieuwe album, Not God genaamd. Leadsingle ‘Haircut’ is repetitief maar zeer aanstekelijk, en de video is ronduit maf.

kamasi washington – ‘prologue’

Deze multi-instrumentele jazzartiest uit Los Angeles komt na vijf jaar met een nieuw album, Fearless Movement, dat uitkomt op 3 mei. Hierop zijn onder anderen Thundercat, André 3000 en George Clinton te horen. Hij noemt Fearless Movement zijn dance album, maar dan niet in de traditionele zin van het woord. Luister maar eens naar ‘Prologue’, met z’n schetterende slash schitterende blaaspartijen.

mustafa – ‘imaan’

Tot voor kort noemde deze artiest uit Toronto zichzelf nog Mustafa the Poet, maar die achternaam heeft hij nu laten vallen. ‘Imaan’ is een mooi, breekbaar liedje met fijne Senegalese strijkers op een bedje van Amerikaanse folk en gaat over de zoektocht naar God en de zin van het leven, en niet over het Nederlandse model Imaan Hammam die een belangrijke rol speelt in de video.

of montreal – ‘young hearts bleed free’

Indieband Of Montreal komt niet uit Canada, maar uit Athens, in de VS. Zanger Kevin Barnes zegt over ‘Young Hearts Bleed Free’: “Ik wil de een sexy little vamp van een liedje maken dat speels, vrolijk en relaxed voortkabbelt.” Nou, dat is gelukt. In de video zijn de hoofden van de bandleden vervangen door uitgeknipte bloemen. Ook leuk.

new kids on the block – ‘kids’

Best schattig: de New Kids on the Block zijn inmiddels van een leeftijd dat de eerste kleinkinderen zich kunnen aandienen, maar ze heten nog steeds ‘Kids’. En dan brengen ze ook nog een video uit die ‘Kids’ heet. Het is een aardig deuntje met een jarentachtigbeat die doet denken aan ‘As It Was’.

kate Hudson – ‘talk about love’

De dochter van Goldie Hawn en Bill Hudson heeft als claim to fame dat ze in 2001 een Oscar-nominatie kreeg voor haar rol in de film Almost Famous. Uiteindelijk won ze die niet, maar wel een Golden Globe. Gek genoeg is ‘Talk About Love’ haar debuutsingle. Het is zo’n liedje dat het goed doet op middle of the road radiostations. Dat klinkt niet als een compliment, maar toch best leuk.

paramore – ‘thick skull’

‘Thick Skull’ gaat over vallen en opstaan en klinkt als een lied dat zo op de soundtrack kan van een Amerikaanse film uit de jaren negentig. De video voelt aan als een korte film.

heidi klum – ‘sunglasses at night’

Die hadden we niet zien aankomen. Topmodel Heidi Klum heeft een single uitgebracht! Het is een cover van ‘Sunglasses at Night’ van een eendagsvlieg uit de jaren tachtig, Corey Hart die in de versie van Klum is geproduceerd door DJ Tiësto. En dan de video: zie hiervoor het commentaar bij de allereerste video uit dit overzicht.

yaya bey – ‘sir princess bad bitch’

Ten Fold is het nieuwe album van Yaya Bey, dat op 10 mei verschijnt. In de video is ze te zien als een klassieke jazzzangeres.

Powered by Labrador CMS