Nieuwe muziek: een neon-groen geverfde Don Diablo en de 90s zijn terug

Leestijd: < 1 min

‘Ski-ba-bop-ba-da-bop! Ba-bop-ba-da-pop!’ Weet je nog, die oorwurm van Scatman John uit de jaren negentig? Die zit vanaf nu weer in je hoofd, met dank aan de Black Eyed Peas. David Guetta doet ongeveer hetzelfde met 'What Is Love?' van Haddaway. Verder is er nieuwe muziek van Hozier, Caroline Polachek en een neon-groen geverfde Don Diablo.

Indigo De Souza – ‘You Can Be Mean’

De Amerikaanse singer-songwriter Indigo De Souza maakt lekker directe indie-liedjes die doen denken aan de Pixies of The Breeders, puur omdat ze hetzelfde, ietwat naïeve stemgeluid heeft als Kim Deal. ‘You Can Be Mean’ is lekker recht voor z’n raap.

Tink – ‘Gangsta’s Paradise’

Nee, dit is geen cover van Coolio’s hit met dezelfde naam uit de nineties, maar een originele track van de Amerikaanse R&B-zangeres Tink, die ook rapt. Ze wordt vergelijken met Lauryn Hill en Da Brat. Van het album Thanks 4 Nothing, dat in februari is verschenen.

Black Eyed Peas & Daddy Yankee – ‘Bailar Contigo’

Feest-act Black Eyed Peas maakt het zich deze keer wel erg gemakkelijk, met een letterlijke interpolatie van Scatman Johns megahit ‘Scatman (Ski-ba-bop-ba-da-bop)’. Ze hebben een compleet nieuw lied gebouwd op dat ene zinnetje. Best geinig, maar nu zitten we na al die jaren opnieuw met dat deuntje in ons hoofd…

Hozier – ‘Eat Your Young’

Tien jaar na zijn megahit ‘Take Me to Church’ komt Hozier met een lied waar iemand als Duncan Laurence zich prima in zou kunnen vinden. Het is theatraal en ondanks die vergelijking met Duncan heeft Hozier een unieke, eigen sound. De video is ook leuk: een groep volwassenen en een groep kinderen kijken naar dezelfde opvoering, maar beide groepen reageren totaal verschillend.

世が世なら!!!「乙男

Hierboven staat in het Koreaans dat dit Otome is met het lied ‘Als de wereld de wereld is’. Volgens de informatie in de bio bestaat Otome uit zes jongens die hun act omschrijven als ‘een serieuze grappengroep’. Het lied gaat erover dat de allerzwaksten in de tegenaanval gaan, op zoek naar een betere wereld. Het levert een aanstekelijk, vrolijk tafereel op.

Caroline Polachek – ‘Smoke’

Met een lied over een vulkaan is het natuurlijk niet meer dan logisch dat er een heuse uitbarsting te zien is in de nieuwe video van Caroline Polachek. Althans, dat suggereren de special effects. Van het onvolprezen album Desire, I Want to Turn Into You.

Don Diablo – ‘Feelings’

Alsof het drie uur ‘s nachts is en je staat in een drukke nachtclub, dat gevoel krijg je van de nieuwe single van Don Diablo. Die voor de gelegenheid zijn haar neon-groen heeft geverfd. Wat er prettig gestoord uitziet.

Zoë Tauran – ‘Er Was Eens Een Meid’

Vers in de Tipparade, vandaag. De sound van ‘Er Was Eens Een Meid’ doet een beetje denken aan ‘Somebody That I Used To Know’ van Gotye. De tekst is heftig en direct, over meiden die in verkeerde handen vallen.

David Guetta, Anne-Marie, Coi Leray – ‘Baby Don’t Hurt Me’

Wederom is David Guetta aan het recyclen geslagen, want zijn ‘Baby Don’t Hurt Me’ is min of meer een cover van Haddaways ‘What Is Love’ uit 1993.

Tijn – ‘Mama Ik Heb Een Probleem’

Tijn: “Mama Ik Heb Een Probleem is het resultaat van mijn eerste schrijfsessie met Nielson en zijn team. Te gek om met deze mannen aan mijn nieuwe single te werken. ‘Mama Ik Heb Een Probleem’ is een laidback popsong over het vinden van ware liefde midden in de discotheek, en over moederskindje zijn.” 

Henry Moodie – ‘Eighteen’

De Britse singer-songwriter Henry Moodie is vandaag 19 jaar geworden en bracht op deze dag zijn derde single uit, genaamd ‘Eighteen’. Op woensdag 31 mei staat Henry in de Melkweg in Amsterdam. Op dit moment werkt hij aan zijn debuut-EP.

Paul Mayson – ‘Have It All’

Nog iemand die zich laat inspireren door vervolgen tijden. De nieuwe single van Paul Mayson heet ‘Have It All’ en de Nederlandse DJ en producer liet zich inspireren door de discohit ‘Street Player’ van Chicago uit 1979, dat al veel vakder is gesampled of gecoverd, bijvoorbeeld door The Bucketheads in 1995. Deze zomer brengt Paul Mayson, die als producer onder meer werkte voor Ella Eyre, Sam Feldt en Don Diablo, zijn debuutalbum uit.

Joey Bada$$ - ‘Fallin’’

Normaal gesproken zijn we niet zo van de hiphop, maar kijk toch maar een naar deze video. 🔥🔥🔥

Oliver Heldens & Kylie Minogue – ’10 out of 10’

Niemand minder dan Kylie Minogue zingt mee op de nieuwe single van onze eigenste DJ en producer Oliver Heldens. Het resultaat: een vrolijke dancetrack.

Merol – ‘Het Feest Is Al Voorbij’

Het feest mag misschien al voorbij zijn, in de video gaat Merol nog even vrolijk door, in d’r eentje. Tot er ook voor haar – helemaal uitgeput en leeggekotst – een einde aan komt.

Powered by Labrador CMS