Elevator Boys

Nieuwe muziek: een bondage-video van boyband Elevator Boys en een futuristische Tina Turner lookalike

Plus: Beyoncé zingt ‘Jolene’

Leestijd: 3 min

Vijf Duitse TikTokkers wonen samen in een ‘Elevator Mansion’ en noemen zich de Elevator Boys. Voor hun nieuwe single ‘Ruin Me’ maakte de boyband een pikante video vol fetisj-toestanden. Verder is Moby terug met ‘Dark Days’, dat word gezongen door Lady BlackBird die eruitziet als Tina Turner in Mad Max. Er is ook nieuwe muziek van Camila Cabello, Anitta, Meghan Trainor, Vampire Weekend en meer…

moby & lady blackbird – ‘dark days’

Wat een prachtige bezwerende stem heeft Lady Blackbird… Ze neemt de gastvocalen voor haar rekening op Moby’s ‘Dark Days’, van zijn album Always Centered At Night dat op 14 juni verschijnt. In de video ziet ze eruit als een moderne Tina Turner uit de film Mad Max Beyond Thunderdome. Haar stem doet trouwens hier en daar ook wel denken aan die van Tina.

elevator boys – ‘ruin me’

De Elevator Boys is een groep van vijf Duitse jonge mannen die bekendheid hebben verworven door hun unieke video's op het sociale mediaplatform TikTok. De groep bestaat uit vijf leden: Bene Schulz, Jacob Rott, Julien Brown, Luis Freitag en Tim Schäcker. Ze wonen samen in de Elevator Mansion (en ze drinken vast water uit de Elevatorkraan en ze spreken ongetwijfeld ook een Elevatortaal). Afijn, het gaat er nogal zweterig aan toe in de video voor ‘Ruin me’, waarbij er eentje is vastgebonden en een ander een dwangbuis draagt.

Jessica pratt – ‘world on a string’

De 36-jarige singer-songwriter Jessica Pratt komt uit San Francisco, woont in L.A. en wordt geassocieerd met freak folk, wat terug is te zien in haar video voor ‘World on a String’. Daar speelt ze met een groepje mensen een hippiecommune uit de jaren zeventig na. De sound van haar single is fijn retro en galmt je van alle kanten tegemoet. Op 6 juni treedt Jessica op in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord.

anitta – ‘double team’

Haar langverwachte album Funk Generation gaat er nu toch echt komen: op 26 april is het zover. De Braziliaanse zangeres Anitta keert daarop terug naar haar roots: de favela’s van Rio de Janeiro, met dansbare funk en sensuele beats. Op de leadsingle ‘Double Team’ zijn Brray en Bad Gyal te horen en in de video wordt getongd en getwerkt dat het een lieve lust is.

bad gyal & anitta – ‘bota niña’

Twee weken geleden brachten Bad Gyal en Anitta ook al een video uit, toen voor het lied ‘Bota Niña’. De video lijkt wel een prequel van ‘Double Team’. Kijk maar eens hoe Bad Gyal haar billen in het gezicht van Anitta slaat.

camila cabello – ‘i luv it’

Playboi Carti doet mee op ‘I Luv It’, de nieuwe single van Camila Cabello, met het praatzingrefrein waarin ze de titel een stuk of dertig keer achter elkaar herhaalt. De minimale beat doet de rest. Heerlijk eigenzinnige track.

meghan trainor – ‘been like this’

Bij Meghan Trainor weet je eigenlijk nooit of haar muziek een grap is of stiekem toch serieus bedoeld. Dit klinkt als een dixielandorkest on acid, met een supergezellige gastbijdrage op autotune van T-Pain.

twenty one pilots – ‘next semester’

Nee, dan is de nieuwe van Twenty One Pilots heel andere koek. Keihard raggen met deze halfnaakte testosteronbommen in de moshpit op een toch best melodieuze rocktrack die eindigt als een akoestische ballad. Kijk ook eens naar de bizarre nektattoo van zanger Tyler Joseph,

chinchilla – ‘mf diamond’

Het is helemaal American Horror Story: Coven again, in de video voor Chinchilla’s ‘Motherfuckin Diamond’. De Britse Chinchilla gaat lekker haar eigen gang en komt met een mix van pop, rock en R&B.

vampire weekend – ‘mary boone’

Deze vierde single van het album Only God Was Above Us bevat een sample van Soul II Soul’s ‘Back to Life (However Do You Want Me)’. Vampire Weekend is altijd al een beetje arty geweest, en ‘Mary Boone’ is vernoemd naar een invloedrijke galeriehoudster uit New York die faam maakte in de jaren tachtig, maar in de bak belandde vanwege belastingfraude.

ionnalee – ‘innocence of sound’

Voordat Jonna Emily Lee zichzelf ionnalee noemde, was haar artiestennaam iamamiwhoami. Door de jaren heen bracht ze zweverige dan wel dansbare synthpop uit en als ionnalee is dat eigenlijk niet echt veranderd. ‘Innocenc of Sound’ is meeslepend en mooi.

beyoncé – ‘jolene’

Vandaag is het nieuwe album van Beyoncé verschenen, Cowboy Carter. Het is een en al country wat de klok slaat, met daarop een cover van Dolly Partons ‘Jolene’. Fijn gitaartje wel…

purple disco machine – ‘higher ground’

Waar lijkt dit op: Modern Talking gemixt met Chromeo? Corey Hearts ‘Sunglasses at Night’? Op ‘Higher Ground’ is de Duitse zanger Roosevelt te horen, echte naam Marius Lauber. De video doet denken aan ‘Money for Nothing’ van Dire Straits.

Powered by Labrador CMS