Dua Lipa - Illusion

Nieuwe muziek: de speedojongen van Dua Lipa en Honey Dijon samen met Jamie xx

Leestijd: 3 min

De nieuwe video van Dua Lipa doet denken aan maar liefst twee verschillende Kylie-video’s. Hier zie je welke dat zijn. Verder is er nieuw werk van Weyes Blood, Zayn, Alicia Keys, Within Temptation, Girl in Red en nóg meer…

fontaines d.c. – ‘starbuster’

Zijn het hooligans? Inbrekers? Criminelen? Buitenaardse wezens? Of gewoon straatschoffies? Iets klopt er niet aan het duistere gezelschap dat er op los ramt en schiet in de nieuwe video van Fontaines D.C.. We zien hoe een gewonde Grian Chatten door zijn dagelijkse routine gaat. De zanger liet weten dat hij het lied heeft geschreven nadat hij ooit een paniekaanval kreeg in een Londens metrostation. Van het album Romance, dat in augustus verschijnt.

cassandra jenkins – ‘only one’

My Light, My Destroyer is de titel van het tweede album van de Amerikaanse singer-songwriter Cassandra Jenkins, dat in juli uitkomt. ‘Only One’ is de leadsingle. Het is een onderkoeld gezongen ballad waarbij de prachtige stem van Jenkins meteen opvalt.

jamie xx & honey dijon – ‘baddy on the floor’

Oké, een officiële video is er nog niet, maar we willen je deze dansvloerknaller niet onthouden. Jamie van the xx werkt hierop samen met de transgender DJ en artiest Honey Dijon, die zelf housemuziek maakt die is beïnvloed door disco. Dat hoor je ook terug op ‘Baddy on the Floor’.

weyes blood – ‘andromeda’

Voor haar nieuwe video gaat Weyes Blood de ruimte in. Ze speelt een astronaut én een alien in ‘Andromeda’. Het levert de volgende buitenaards mooie beelden op.

dua lipa – ‘illusion’

Maar liefst twee video’s van Kylie Minogue lijken ter inspratie te dienen voor de nieuwe van Dua Lipa. De duikplankscènes doen denken aan ‘Slow’ (het is nota bene hetzelfde zwembad in Barcelona), terwijl de typisch Catalaanse acrobatisch gestapelde mensentorens herinneringen oproepen aan ‘All the Lovers’. Let ook op die leuke jongen in z’n witte speedo.

kamasi washington & andré 3000 – ‘dream state’

Een heerlijk jazzy werkje van meer dan acht minuten waarop je ongetwijfeld wegzweeft, dat is ‘Dream State’ (de titel zegt het eigenlijk al). De beelden van de visualizer doen de rest.

tinashe – ‘nasty’

Even hebben we gewacht met kijken en luisteren, in de hoop dat Tinashe met een cover komt van Janet Jackson. Dat is helaas niet zo, maar haar eigen ‘Nasty’ is ook leuk. Het is een trage R&B-jam voor in de slaapkamer.

alicia keys & maleah joi moon – ‘kaleidoscope (hell’s kitchen)’

Al jaren hebben we een zwak voor Alicia Keys, al verandert lang niet alles wat ze aanraakt in goud. Het is alweer een tijdje geleden dat ze een epische kneiter van een hit heeft afgeleverd en ook ‘Kaleidoscope’ zal niet de geschiedenis ingaan als de nieuwe ‘Girl on Fire’, ‘No One’ of ‘Empire State of Mind’. Maar het is een aardig lied en mooi gezongen bovendien.

zayn – ‘alienated (life performance video)’

Room Under the Stairs is het nieuwe album van One Direction-alumni Zayn Malik. Luister hier naar een akoestische live-versie van ‘Alienated’ (en probeer intussen te ontcijferen wat er allemaal op Zayns armen staat gekalkt).

within temptation – ‘a fool’s parade’

Da’s ook weleens leuk: een man die zingt op een Within Temptation-plaat. Hier is dat metal-zanger Alex Yarmak, die in duet gaat met Sharon den Adel. Klinkt alsof je kristal schoonmaakt met schuurpapier. Schitterend!

girl in red – ‘i’m back’

Achter Girl in Red gaat de Noorse singer-songwriter Marie Ulven Ringheim schuil. Haar nieuwe album I’m Doing It Again Baby! is net uit en staat vol liedjes met therapeutisch aandoende teksten. Ook die van ‘I’m Back’ vallen in deze categorie. Het is een mooi, persoonlijk liedje.

sabrina carpenter – ‘espresso’

Momenteel zijn er heel wat series te zien die zich afspelen in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. We noemen er twee: Palm Royale (Apple TV+) en Feud: Capote vs. The Swans (Disney+). Sabrina Carpenters video voor ‘Espresso’ geeft datzelfde high society-gevoel als deze series, lekker retro.

ben platt – ‘cherry on top’

Hij was te zien in Pitch Perfect en later in The Policitian: acteur en zanger Ben Platt. In de video voor ‘Cherry on Top’ deelt hij beelden met zijn vriend, ze rollebollen door een park, doen zondagochtenddingen aan de keukentafel en gaan volledig in elkaar op. De romantiek springt er vanaf.

irrepressibles – ‘will you’

Met zijn muziek wil Jamie Irrepressible ‘het seksuele toevoegen aan homoseksuele muziek’, zo vertelt hij in een uitvoerig interview met ons Britse zustermagazine Attitude. Dat is te zien in de video voor ‘Will You’, waarin heren samen een rituele maar vooral geile dans uitvoeren.

perrie – ‘forget about us’

Little Mix ging in 2022 uit elkaar en sindsdien heeft bijna ieder lid van deze Britse meidengroep solomuziek uitgebracht. Perrie voegt zich nu ook in dat rijtje, met ‘Forget About Us’. Op het eerste gehoor is het een vrolijk zomerdeuntje, maar luister naar de tekst en je hoort ook een hoop verdriet.

chris housman – ‘guilty as sin’

De conservatieve countrywereld wordt de laatste tijd danig opgeschud. Rapper Lil Nas X kwam samen met Billy Ray Cyrus met een hiphop-country-crossover en niet lang daarna beleefde hij zijn coming-out. Orville Peck bracht onlangs een duet uit met Willie Nelson, die ook al was te horen op het allereerste album van een zwarte artiest dat de top van de country album charts wist te bereiken: Beyoncé. En nu is er Chris Housman, met ‘Guilty as Sin’ en een video waarin hij zijn liefde voor een man viert.

Powered by Labrador CMS