Shakira

Nieuwe muziek: de paardenhunks van Shakira en vlammen met Eefje de Visser

Leestijd: 3 min

Shakira komt met een legertje centaurs in haar nieuwe video die stuk voor stuk bloedknap zijn, maar de zangeres heeft het vanaf het begin voorzien op één specifieke leukerd. Verder is er nieuwe muziek van Olivia Rodriguez, Kiesza en Eefje de Visser. Plus de video van ‘Dance Alone’, het duet van Sia en Kylie Minogue.

bat for lashes – ‘letter to my daughter’

Een dromerig slaapliedje met een kriebelige synthesizer, dat is de nieuwe single van Bat For Lashes die bij vlagen aan Björk en dan weer aan Kate Bush doet denken. Maar dat laatste kan ook liggen aan de dansende mensen in de video. Beeldschoon allemaal.

kiesza – ‘i go dance’

Ha, daar is dance-Kiesza weer nadat ze enkele uitstapjes had gemaakt naar ‘gewone’ pop. Er zit zo’n lekker nineties orgelpianootje verwerkt in ‘I Go Dance’ en het praatzingen van Kiesza tijdens de coupletten roept herinneringen op aan 1994 Janet Jackson.

spice diana – ‘mind your business’

De Oegandese Namukwaya Hajara Diana duikt regelmatig op in onze muziekrubriek, en dat mag best vaker. Want wat een aanstekelijke muziek maakt Spice Diana. Haar video’s zitten vol humor, kleurrijke outfits en bijzondere shots.

erika de casier – ‘ex-girlfriend’

Shygirl is te horen op de nieuwe single van Erika de Casier, die met Still een van de mooiste albums van dit jaar heeft afgeleverd (en dat zegt wat, met nog ruim acht maanden te gaan).

eefje de visser – ‘vlammen’

De nieuwe single van Eefje de is een zwoele, groovende track met heldere vocalen, dwarrelende piano’s en mellotron klanken. In de video bij de track verschijnt Eefje als hologram, een langgekoesterde wens. Eefje: “In Vlammen zing ik over vuur en de verschillende symbolische betekenissen die vuur kan hebben. Het is een nummer over warmte, pijn, verlies, hoop en gedeeld verdriet."

spice diana – ‘mind your business’De Oegandese Namukwaya Hajara Diana duikt regelmatig op in onze muziekrubriek, en dat mag best vaker. Want wat een aanstekelijke muziek maakt Spice Diana. Haar video’s zitten vol humor, kleurrijke outfits en bijzondere shots.

shakira & cardi b – ‘puntería’

Shakira heeft haar twaalfde album uitgebracht: Las Mujeres Ya No Lloran. Het is haar eerste album in zeven jaar, haar vorige album El Dorado verscheen in 2017. In de video van ‘Puntería is een groep centaurs te zien: wezens die half man, half paard zijn. Wat meteen de vraag oproept: moet de piemel dan ook niet aan de voorkant zitten?

girl in red & sabrina carpenter – ‘you need me now?’

Indie-pop superster girl in red brengt vandaag haar samenwerking met Sabrina Carpenter uit. De zangeressen leerden elkaar kennen toen ze beiden in het voorprogramma stonden van Taylor Swift in de Amerikaanse leg van The Eras Tour. ‘You Need Me Now?’ staat ook op girl in red’s nieuwe album i’m doing it again baby, dat op 12 april uitkomt.

olivia rodrigo – ‘obsessed’

Wederom komt Olivia Rodrigo met een catchy indie-tune die na een minuut plots uitbarst in een lawaai-explosie. Om vervolgens weer kalm en rustig verder te gaan.

sia & kylie minogue – ‘dance alone’

Kylie met een Sia-pruik, dat hadden we graag gezien in de video voor ‘Dance Alone’. In plaats daarvan blijft de zangeres gewoon zichzelf temidden van een trosje Sia-lookalikes.

cascada – ‘ain’t no mountain high enough’

Het is weer helemaal 2006 op de nieuwe single van Cascada, de Duitse eurodance-act die in dat jaar hits scoorde als ‘Everytime We Touch’. Dit is een cover van het duet van Marvin Gaye en Tammy Terrell dat een grote hit werd in de versie van Diana Ross. Of Cascada dat nu ook gaat lukken? Mwah.

kacey Musgraves – ‘too good to be true’

Dit fijn voorttokkelende gitaarliedje doet ergens in de verte denken aan Racoons ‘Love You More’. Een liedje over gevreesde eenzaamheid is het, met een video waarin die arme Kacey moederziel alleen het beeld uitwandelt op het eind.

tyla – ‘art’

Het eerste wat opvalt aan ‘ART’: wat een lekker bubbelende beat! En wat een fijn koortje achter de zang van Tyla. Amapiano uit Zuid-Afrika verdient het sowieso om veel meer aandacht te krijgen.

justin timberlake – ‘no angels’

Is het je al opgevallen: tot aan deze video bestaat deze nieuwe muziekrubriek volledig uit bijdragen van vrouwelijke artiesten. Niet dat we Justin Timberlake expres onderaan wegmoffelen, maar eerlijk gezegd vinden we ‘No Angels’ niet zo heel bijzonder. Het klinkt als meer van hetzelfde.

benson boone – ‘slow it down’

Nog iemand die het liefst binnen de begaande banen blijft met z’n dagboekachtige songs. ‘Slow it Down’ is wederom een over the top gezongen pianoballad waar langzaamaan de vaart in komt.

Powered by Labrador CMS