Nieuwe emoji’s: met gaykoppels en een vrouw met een baard

Leestijd: < 1 min

Er komt een nieuwe set van 217 emoji’s aan, met een hele serie koppels van hetzelfde geslacht, een vrouw met een baard, maar ook een ‘genderneutrale persoon met een baard’. Dit heeft het Unicode Consortium bekendgemaakt.

Het Unicode Consortium is een vrijwillige organisatie, die verantwoordelijk is voor de emoji’s op (o.a.) je telefoon. Begin dit jaar was er een update met daarin een emoji van de transgender vlag en een genderneutrale Santa Claus.

Kleine update
Even leek het erop dat de ontwikkeling van nieuwe emoji’s stil kwam te liggen vanwege corona, en dat er voor volgend jaar geen nieuwe update stond gepland. Nu komt het Consortium dus met het nieuws dat er een ‘kleine update’ komt in het begin van 2021, met 217 nieuwe emoji’s.

Baard
Onder die emoji’s een aantal afbeeldingen van koppels van hetzelfde geslacht, in allerlei verschillende samenstellingen. Ook wordt er een vrouw met een baard aangekondigd. Hier onder een aantal van die nieuwe emoji’s. Houd voor updates het blog van het Unicode Consortium in de gaten.

Emoji
Emoji
Powered by Labrador CMS