Nieuwe docu: wat gebeurt er als een profvoetballer uit de kast komt?

Bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

De Britse zender Channel 4 heeft een docuserie gemaakt over de obstakels waarmee professionele voetballers in het Premier League-voetbal te maken krijgen als vertellen dat ze gay zijn. De titel: Football’s Coming Out. Bekijk hier de trailer.

Football’s Coming Out is de naam van een digitale documentaire, die Channel 4 uitzendt via het eigen online kanaal en via YouTube. In de docu komt ter sprake waarom er in de populairste sport ter wereld nauwelijks lhbtq-representatie voorkomt.

Obstakels en uitdagingen

In Football’s Coming Out laten de makers zien met welke obstakels een voetballer te maken krijgt als hij eenmaal vertelt dat hij gay of bi is, hoe ze die uitdagingen het beste kunnen tackelen en hoe financiële donateurs of mensen van de pers het beste kunnen reageren.

Aan de hand van archiefmateriaal en onderzoek uit het verleden willen de makers laten zien hoe dat verleden er in de toekomst aan kan bijdragen dat ook de voetbalwereld een inclusieve wereld wordt.

Justin Fashanu

Aan de documentaire werken mee: voetballer Patrick Bamford van Leeds United, voormalig manager van de Premier league Ian Holloway en Amal Fashanu, de nicht van voetballer Justin Fashanu die na zijn voetbalpensioen uit de kast kwam, daar toch niet mee kon dealen en later voor zijn eigen dood heeft gekozen. Amal is oprichter van de Justin Fashanu Foundation, een stichting die zich inzet voor meer diversiteit in de sportwereld.

Football’s Coming Out is vanaf 25 januari te zien op het YouTube-kanaal van Channel 4. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS