Nieuw: website met tips voor queer kinderboeken

Leestijd: < 1 min

De mooiste boeken over gender- en seksuele diversiteit zijn verzameld op de website Queerkinderboeken.nl, die onlangs werd gelanceerd. Voor kinderen zelf én om voor te lezen. De boeken bieden niet alleen leesplezier, maar ook herkenning en ze laten zien dat jezelf zijn de gewoonste zaak van de wereld is.

De boeken zijn geselecteerd op thema en leeftijd. Allerlei genres en niveaus uit de kinder- en jeugdliteratuur komen aan bod: prentenboeken, sprookjesbundels, AVI-boeken, non-fictie, dichtbundels en jeugdromans.

Voorleesinspiratie en lesstof

Op de website zijn niet alleen voorleesboeken te vinden, maar ook boeken die kinderen zélf kunnen lezen of die als aanvulling op de lesstof kunnen dienen. Leerkrachten en opvoeders kunnen er voorleesinspiratie opdoen en ontdekken welke titels niet mogen ontbreken in de schoolbibliotheek en boekenkast.

Queerkinderboeken.nl is een uitbreiding van het succesvolle queerboeken.nl. Die site richt zich op jongeren vanaf twaalf jaar, de nieuwe site richt zich op kinderen in de basisschoolleeftijd.

Pim Lammers

De leestips zijn samengesteld door Zilveren Griffel-winnaar Pim Lammers en worden vier keer per jaar aangevuld met nieuwe boeken. Alle boeken zijn verkrijgbaar in je lokale (online) boekhandel of (school)bibliotheek.

De queerkinderboeken.nl is een samenwerking tussen COC Nederland, de Leescoalitie en IBBY-Nederland. De site werd gelanceerd tijdens een congres van COC Nederland en Rutgers over gender- en seksuele diversiteit in het primair onderwijs.

Coverbeeld: Unsplash

Powered by Labrador CMS