Stories from My Gay Grandparents

Nieuw: Stories from My Gay Grandparents, een serie over een ouder gaykoppel dat na 50 jaar uit de kast komt 

Leestijd: 1 min

Bijna vijftig jaar geleden stichtten Russell en Barbara Butters een gezin en leiden ze een heteronormatief leven in een keurige buitenwijk. Maar na een bijna-doodervaring besluiten ze dat het tijd is voor de waarheid, en komen ze allebei uit de kast als gay voor hun volwassen kleinkinderen. Dat is het idee achter Stories from My Gay Grandparents, een Canadese serie. Bekijk hier de trailer.

James Kall is te zien als Russell Butters en Jane Moffat speelt zijn vrouw Barbara in Stories from My Gay Grandparents. Na vijftig jaar vinden ze het hoog tijd om hun inmiddels volwassen kleinkinderen de waarheid te vertellen: ze zijn destijds met elkaar getrouwd om als elkaars dekmantel te dienen in een tijd dat gay zijn nog iets was dat je geheimhield.

baby gays 

Russell en Barbara hebben de afgelopen decennia zo hun geheime affaires gehad, maar van de moderne lhbtiq+-gemeenschap weten ze niet veel af. Hun kleinkinderen Mason en Rebecca Michelle zijn op z’n zachtst gezegd geschokt en overweldigd als ze merken dat ze zowel babysitters als mentor spelen voor hun grootouders, die in de moderne gay scene in feite ‘baby gays’ zijn.

 Stories from My Gay Grandparents geeft de kijkers een ouderwetse blik op de hedendaagse lhbtiq+-gemeenschap, met al haar schoonheid en absurditeiten. Er zijn in totaal tien afleveringen, variërend tussen de acht en dertien minuten lang. 

wie is de beste?

Te zien is hoe Russell en Barbara zich zorgen maken over de mensen die ze ontmoeten via apps, hoe ze de lokale gay scene van Toronto leren kennen, hoe ze hun eerste dragshow ervaren, maar ook hoe ze de homofobe beledigingen uit hun verleden een plek geven. Ook merken ze dat ze competitief worden: wie is de ‘beste’ gay?

De serie is bedacht, geschreven en geproduceerd door Scott Farley en Perrie Voss en is te bekijken via YouTube. Hier is een handige playlist. En dit is de trailer.

Powered by Labrador CMS