RuPaul

Nieuw record: RuPaul wint achtste Emmy Award als presentator van Drag Race

Leestijd: 1 min

Tijdens de uitreiking van de Emmy Awards is RuPaul voor de achtste achtereenvolgende keer in de prijzen gevallen als beste presentator van een realityprogramma. Ook de vijf heren van Queer Eye waren genomineerd, maar visten achter het net.

staking

De Primetime Emmy Awards zouden eigenlijk al in september 2023 worden uitgereikt, maar toen gooide staking van de Writers Guild of America en Screen Actors Guild roet in het eten. Nu volgt de uitzending van het 75e prijzengala op 15 januari.

Dan weet RuPaul ook of RuPaul’s Drag Race heeft gewonnen in de categorie Outstanding Reality Competition Program. Drag Race won vier keer achter elkaar, tot Lizzo er in 2022 vandoor ging met de prijs met haar Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls. Deze keer is Drag Race weer favoriet.

achtste overwinning

Dit weekend werden de eerste prijswinnaars al bekendgemaakt. RuPaul won voor de achtste achtereenvolgende keer de Creative Arts Emmy Award for Outstanding Host for a Reality or Competition Program. Hiermee versloeg ze Nicole Byer (Nailed It), de Fab Five van Queer Eye, Amy Poehler (Making It) en Padma Lakshmi (Top Chef) en het team van Baking It

RuPaul nam de award in ontvangst en zei in een speech: “Ik ben zo trots dat ik onderdeel mag zijn van dit medium. Jullie zijn mijn familie.” Aan het einde van de speech blikte Ru terug op het begin van zijn carrière en hoe zijn vriend Larry Tee hem inspireerde om nooit op te geven.

geef nooit op

“Hij vertelde me: dit zijn verschrikkelijke tijden. Vergeet nooit wie je bent en geef nooit op. Datzelfde wil ik nu meegeven aan alle jonge mensen die nu deze tv-wereld betreden.”

De overwinning van RuPaul komt enkele dagen na de première van het zestiende seizoen van RuPaul’s Drag Race. Op 15 januari neemt die show het op tegen The Amazing Race, The Voice, Top Chef en Survivor, in de categorie Outstandig Competition Program.

Powered by Labrador CMS