Nieuw: Queer Up!, een financiële impuls voor de lhbtq-gemeenschap

Leestijd: < 1 min

Gebrek aan financiële middelen vormen voor queer platforms vaak een obstakel. Om initiatieven op lhbtq-gebied bij te staan, is er nu Queer Up!, een stimuleringsregeling van Fonds 21, voor projecten binnen de queer gemeenschap.

In een tijd waarin vrijheid en gelijkheid ter discussie staan, lanceert Fonds 21 de stimuleringsregeling Queer Up!. Deze tijdelijke regeling is een antwoord op verontrustende conclusies uit verschillende onderzoeken, waaruit blijkt dat de positie van de lhbtq+-gemeenschap in Nederland steeds verder ter discussie komt te staan.

Steviger fundament

Met Queer Up! biedt Fonds 21 queerplatforms en -organisaties financiële steun om een steviger fundament te leggen, zodat ze hun waardevolle werk kunnen voortzetten en uitbreiden. Ook steunt het fonds binnen de regeling projecten gericht op het vergroten van begrip voor de lhbtq+-gemeenschap. 

Financiële ondersteuning

Hoewel Fonds 21 in zijn reguliere beleid al extra aandacht heeft voor projecten die gericht zijn op emancipatie, ziet het dat er meer nodig is. Gebrek aan financiële middelen vormen voor queerplatforms en -organisaties vaak een obstakel.

Met Queer Up! biedt Fonds 21 precies die ondersteuning. Ook steunt het fonds binnen de regeling projecten gericht op het vergroten van begrip voor deze groep, zoals projecten rondom jongerenparticipatie, bewustwordings- en voorlichtingstrajecten, kunstprojecten vanuit instellingen en andere publieksgerichte initiatieven. Queer Up! is nu geopend en sluit op maandag 18 december 2023. 

Meer dan woorden alleen

Henk Christophersen, algemeen directeur Fonds 21:
“Fonds 21 zet zich in voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Een samenleving waarin gelijkheid en begrip de norm zijn. Onze toewijding gaat verder dan woorden, we zetten het ook om in daden. Met Queer Up! zetten we een concrete stap in de richting van een meer tolerante samenleving."

Over Fonds 21

Fonds 21 is een ondernemend en maatschappelijk betrokken fonds dat met een jaarlijks donatiebudget van 11,5 miljoen euro projecten steunt op het gebied van Kunst & Cultuur, Jongeren & Maatschappij en Kunst & Educatie. Fonds 21 steunt projecten overal in Nederland.

Kunstprojecten én projecten die de maatschappelijke kansen van jongeren (12-30 jaar) verbeteren. Steeds met dezelfde insteek: betekenis toevoegen aan onze samenleving. Naast financier van projecten is het fonds een betrokken partner die ontwikkelingen stimuleert en lacunes signaleert en agendeert. Zo initieert Fonds 21 jaarlijks speciale regelingen om een impuls te geven aan actuele thema’s. 

Powered by Labrador CMS