Queer & Kunst

Nieuw: Queer & Kunst, het standaardwerk over de lbhtiq+ kunstgeschiedenis

Leestijd: 1 min

Veel mensen kennen Tom of Finland, maar de queer kunstgeschiedenis kent heel veel andere namen. In het boek Queer & Kunst komt zestig jaar kunstgeschiedenis samen, van doek tot digitaal en alles daartussen, met zo’n 180 illustraties op 240 pagina’s.

Queer & Kunst biedt een nieuw perspectief op kunstgeschiedenis. Het boek positioneert in heldere lijnen en prachtig geïllustreerd de kunst van kunstenaars van over de hele wereld. Bekende namen als Isaac Julien, Nicole Eisenmann en Tom of Finland, maar ook nieuwe sterren aan het artistieke firmament.

standaardwerk 

Dit is het langverwachte standaardwerk over queer kunstgeschiedenis. Het gaat over kunst gemaakt door kunstenaars uit lhbtiq+ communities van over de hele wereld vanaf eind jaren 1960 tot nu.

Maar het is veel meer dan dat. Het boek introduceert inspirerende, soms schurende kunst waar de levendigheid en onbeschaamdheid vanaf spat. Het gaat over de veerkracht van de menselijke geest, over kunst die zoekt naar een plek buiten gebaande paden, inclusief en met ruimte voor het individu en voor anderen. Die plek is voor velen buiten de westerse wereld verre van vanzelfsprekend.

queer spaces, bodies, power 

De auteur van dit boek is Gemma Rolls-Bentley, internationaal gevierd expert op het gebied van queer kunst. Ze laat zien hoe rijk en aansprekend het onderwerp is, ongeacht je achtergrond of identiteit. Ze cureerde voor dit boek werk van hedendaagse queer kunstenaars en groepeerde het onder de noemers Queer Spaces, Queer Bodies en Queer Power.

Queer & kunst gaat voorbij aan de grenzen tussen ‘hoge kunst’ en street art, nieuwe en gevestigde kunst en het aanbod van kunstgaleries en de influencers. Dit boek geeft eindelijk een stem aan al die kunstenaars die lang niet of veel te weinig gehoord werden.

informatie

Queer & Kunst – Van doek tot digitaal en alles daartussen
Auteur: Gemma Rolls-Bentley
Pagina’s: 240
Illustraties: Circa 180 afbeeldingen in kleur en zwart-wit
Taal: Nederlands
Prijs: € 39,95
Verkrijgbaar: via uitgeverij W Books

Powered by Labrador CMS