Nieuw op Netflix: een docu over lhbtq-activist Peter Tatchell

Bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

Hating Peter Tatchell is de naam van een nieuwe documentaire over de onverzettelijke activist die zich al van jongs af aan inzet voor lhbtq-rechten en nu, met zijn 69 jaar, nog lang niet is uitgestreden. Een absolute must-see, bekijk hier alvast de trailer.

Voor de documentaire Hating Peter Tatchell is de man in kwestie een tijd gevolgd door een cameraploeg. Alsof het niets is, vertelt hij hoe zijn flat in Londen meerdere keren is belaagd: “Er zijn stenen door de ramen gegooid, drie pogingen geweest tot brandstichting, plannen voor een bomaanslag en er zit zelfs een kogelgat in de deur.

Altijd angstig

Te zien is hoe de toen 66-jarige Tatchell naar Moskou afreist, waar hij bij een protestmars wordt gearresteerd en in een Russische cel wordt gegooid. Zichtbaar angstig zegt Tatchell tegen de camera: “Je leeft altijd in angst dat iets mislukt, dat je wordt gearresteerd of dat je in elkaar wordt geslagen. Ik heb altijd knallende hoofdpijn van de spanning wanneer ik meedoe aan een protest.”

Tatchell is in zijn leven als activist meer dan drie honderd keer slachtoffer geworden van geweld. Hieraan heeft hij een hersen- en oogbeschadiging aan over gehouden, toen hij in Zimbabwe protesteerde tegen het gewelddadige regime van Robert Mugabe.

Sir Ian McKellen

Naast archiefbeelden vormt een gesprek tussen de activist en acteur Sir Ian McKellen het hart van de documentaire. De documentaire is een productie van Elton John en David Furnish, die overigens zelf niet in beeld verschijnen.

Hating Peter Tatchell staat nu op Netflix is een must-see voor iedereen binnen – en buiten – de lhbtq-gemeenschap. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS