Neem veilig een taxi tijdens Pride – met dank aan Magnum

Leestijd: < 1 min

IJsmerk Magnum draagt een steentje bij tijdens Pride Amsterdam. Ze zijn een samenwerking aangegaan met TCA en heeft tien speciale Magnum-taxi’s ‘geregeld’ die je veilig naar huis of een andere feestlocatie brengen. Gratis, en bovendien krijg je een ijsje.

Magnum vindt dat iedereen recht heeft op veilige taxi's en introduceert daarom tijdens Pride Amsterdam speciale Pride Taxi’s. Iedereen kan zaterdag één van de tien taxi’s aanhouden om zich veilig en gratis te verplaatsen naar huis of naar de volgende feestlocatie. De taxi’s rijden zaterdag 3 augustus vanaf 12:00 tot en met 8.00 uur de volgende ochtend.

Trots
“Zeker op een feestdag waar we vijftig jaar progressie sinds de Stonewall riots herdenken, moedigen we iedereen aan om trots te zijn op wie ze zijn en zichzelf te laten zien”, schrijft Magnum in een persbericht.

Magnum heeft ook Jennifer Hopelezz gevraagd om een reactie. Hopelezz, die er eerder deze week mede voor zorgde dat Uber-taxi's een 'discriminatieknop' krijgen in de app, zegt over de Magnum-taxi's: “Het is fantastisch dat Magnum drags, transgenders en andere kleurrijke en sexy mensen in de LHBTQ-gemeenschap zo zichtbaar ondersteunt. Deze actie is een positieve manier om de aandacht te vestigen op de veiligheidsproblemen rondom taxi’s in Amsterdam. Plus, we krijgen een gratis ritje en een ijsje!”

Hier vind je de taxi's
De taxi's staan op zaterdag 3 augustus op de volgende officiële taxistandplaatsen:
- Amstel TTO (Ter hoogte van Amstel 18-28)
- Frederiksplein TTO ( ter hoogte van Frederiksplein 321)
- 4 augustus na 02:00 zijn de taxi's ook beschikbaar op de taxistandplaatsen Vijzelstraat 51 (nabij de Reguliersdwarsstraat) en Centraal Station achterzijde. 

Daarnaast kun je een taxi ook gewoon op straat aanhouden als deze beschikbaar is. De taxi's - een samenwerking tussen Magnum en TCA - zullen de passagiers veilig thuisbrengen binnen de ring of naar de volgende feestlocatie. Naast het vervoer zijn er uiteraard ook Magnum-ijsjes beschikbaar tijdens de rit, inclusief de nieuwe Magnum White Chocolate & Cookies.

Limited Edition Pride Magnums
Voor alle ijsliefhebbers en pleasure seekers die niet in Amsterdam te vinden zijn tijdens Pride is er ook goed nieuws: in de Magnum Store op Hoog Catharijne verkoopt het ijsmerk limited editions Pride Magnums. De opbrengst van de ijsjes in regenboog kleur gaat volledig naar stichting COC. De Pride Magnums zijn te koop voor een bedrag van € 4,50.

Powered by Labrador CMS