Neelie Kroes over homo-acceptatie: “Ik dacht dat we stappen verder waren”

Leestijd: < 1 min

Jeffrey Wammes zat gisteren bij RTL Late Night om aan Twan Huys te vertellen dat het nog steeds lastig is om uit de kast te komen, zeker in de sportwereld. Dat verbaasde de voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes, die ook te gast was.

Jeffrey Wammes is turner en doet mee met de naaktdatingshow Adam zkt Eva Vips. Een van zijn dates is Maurice, een voetbaltrainer uit Den Haag. Het idee achter het programma is: geef je meteen helemaal bloot, dan zijn alle remmingen weg (dat er een camera is die alles filmt en daardoor juist remmingen laat ontstaan, da’s iets voor een ander artikel).

Gisteren waren Jeffrey en Maurice te gast bij RTL Late Night met Twan Huys. Daar vertelden ze hoe lastig het anno 2018 nog altijd is om uit de kast te komen, zeker in de sportwereld. Iets wat Neelie Kroes ten zeerste verbaasde. “Ik dacht dat we stappen verder waren”, zei de voormalige Eurocommissaris. “Wat je in je vrije tijd doet, heeft toch niets met sport te maken? Zoek het lekker uit. We zijn niet in het Midden-Oosten.”

Jeffrey en Maurice zijn open over hun homoseksualiteit, iets wat Kroes prees. “Je ziet wat een ellende het kan opleveren als dit soort onderwerpen niet bespreekbaar zijn voor jonge jongens en meiden met dat soort gevoelens.”

RTL Late Night kun je hier terugkijken.

De aflevering van Adam zkt Eva Vips met Jeffrey Wammes is vanavond te zien om half negen op RTL5.

Powered by Labrador CMS