Nederlandse Tim Küsters is Mister Gay Europe 2023

Een jaar lang is hij ambassadeur

Leestijd: < 1 min

Tim Küsters is afgelopen weekend in het Engelse Newcastle uitgeroepen tot Mister Gay Europe 2023. Hij is afkomstig uit Nederland en woont in het Belgische Lint. Hij zet zich in voor mensen in de lhbtq-gemeenschap die kampen met hun geestelijke gezondheid en is het komende jaar ambassadeur voor Mister Gay Europe.

Tim Küsters is 28 jaar en verhuisde zeven jaar geleden naar het Belgische Lint, nadat hij zijn Belgische partner leerde kennen. In november vorig jaar werd Küsters al ‘ereheer’ bij de verkiezing van Mister Gay Belgium. Daar komt sinds dit weekend de titel Mister Gay Europe 2023 bij.

Tijdens Mister Gay Belgium zette Küsters zich in voor lhbtq’s met een kinderwens. Destijds zei hij: “Sinds 2006 is het voor een koppel van hetzelfde geslacht mogelijk om een kind te adopteren. Zestien jaar later merk ik dat dit proces nog altijd veel te moeilijk is en te lang duurt voor deze koppels.”

Afgelopen weekend werd Küsters uitgeroepen tot Mister Gay Europe 2023, in de Alnwick Garden in het Engelse Newcastle. Hij is nu een jaar lang ambassadeur en in dat kader start hij een nieuw project waarbij hij zich richt op geestelijke gezondheid en eenzaamheid in de lhbtq-gemeenschap.

Bron: GvA

Powered by Labrador CMS