Amsterdam Gay Travel

Nederland op 21e plek van lbhtiq+-vriendelijke reisbestemmingen

Leestijd: 1 min

Spanje, Portugal, Canada, Malta en Nieuw-Zeeland vormen samen de top vijf van de meest lhbtiq+-vriendelijke reisbestemmingen. Nederland staat pas op nummer 21, terwijl ons land jarenlang steevast in de top vijf heeft gestaan.

De Spartacus International Gay Guide brengt ieder jaar een index uit waarin ze de situatie voor lhbtiq+’s beoordelen in 213 landen en regio’s. Hierbij kijken ze naar verschillende criteria, waaronder antidiscriminatiewetten, huwelijksgelijkheid, adoptierechten, het verbod op conversietherapie, sociale acceptatie, censuur en andere factoren die van invloed zijn op de ervaringen van lhbtiq+-reizigers.

uit de top twintig gevallen

Het onderzoek en de resultaten werden begin deze maand gepubliceerd. De top vijf bestaat dus uit Spanje, Portugal, Canada, Malta en Nieuw-Zeeland. Nederland staat dit jaar op nummer 21, wat een stijging is ten opzichte van vorig jaar, toen ons land op nummer 24 stond. En dat terwijl Nederland daarvoor elk jaar in de top vijf eindigde…

Naast Nederland zijn ook andere Europese landen uit de top twintig gevallen, zoals Groot-Brittannië en België. Onderaan de lijst bungelen Rusland, Oeganda, Afghanistan, Iran en Saoedi-Arabië. In Rusland is de situatie voor de lhbtiq+-gemeenschap bovendien aanzienlijk verslechterd, het afgelopen jaar.

conversietherapie en invloed van religie

Nederland staat zo laag omdat in ons land conversietherapie verboden is. Verder speelt de invloed van religie een rol. Bekijk hier de complete Gay Travel Index van Spartacus.

Powered by Labrador CMS