happy couple

Zjon Smaal (links) en Kevin Hordijk.

“Na onze eerste date hadden we al verkering”

Zjon Smaal (38) en Kevin Hordijk (39)

Zjon Smaal (links) en Kevin Hordijk.
Leestijd: 2 min

Via een datingsite kwamen Zjon Smaal en Kevin Hordijk met elkaar in contact. Ze besloten te daten en direct daarna waren ze verliefd. Wij proberen er achter te komen wat het geheim is van deze relatie. 

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Kevin: “We hebben elkaar acht jaar geleden ontmoet via een chatsite. Toen raakten we met elkaar aan de praat. Ik was toen nog getrouwd, maar zat midden in een scheiding. We hebben met elkaar afgesproken en die avond heel erg lang gepraat. We kwamen erachter dat we heel veel overeenkomsten hebben. Eigenlijk hebben we sinds die avond verkering, haha.”
Zjon: “We kwamen er toen ook achter dat we veel gemeenschappelijke vrienden hebben. Al die jaren kwamen we op dezelfde plekken zonder elkaar tegen te komen.”

Wat vinden jullie elkaars grootste plus- en minpunten?
Kevin: “Zjon is heel lief en sociaal, hij heeft veel talenten en is heel intelligent. Dat laatste komt er soms niet uit, maar dat is wel een groot pluspunt, haha. Een minpunt vind ik lastig. Hij kan soms wat chaotisch zijn. Dan vergeet hij bijvoorbeeld voor de zoveelste keer zijn portemonnee.”
Zjon: “Misschien saai, maar Kevin is ook heel lief en sociaal. Hij is niet alleen intelligent, maar ook sociaal-intelligent. Ik vind het heel erg leuk hem te zien praten met vrienden. Hij kan binnen no-time een gesprek met iemand aanknopen en veel over iemand te weten komen. Als ik dat zie, ben ik echt trots op hem. Een minpunt is dat hij zichzelf niet op de waarde schat waar ik hem op schat. Hij ziet zijn talent minder dan dat die er is. Dat vind ik soms wel jammer voor hem.”

“We hebben allebei veel me-time”

Hoe belangrijk vinden jullie het om je eigen ding te blijven doen?
Zjon: “Vrienden worden toch wel snel gemeenschappelijk, je hebt niet voor niets een relatie. Mensen waarmee jij klikt vinden je partner waarschijnlijk ook leuk. Maar het is wel heel erg belangrijk dat je je eigen ding blijft doen. We zien elkaar heel weinig, omdat ik ’s avonds werk en Kevin overdag. Daardoor hebben we allebei veel me-time. Je bent vaak alleen en kunt dan je eigen ding doen.”
Kevin: “We hebben allebei veel eigen ruimte. Dat is aan de ene kant ongezellig, maar aan de andere kant is dat ook wel de kracht van onze relatie. De tijd die we samen doorbrengen is dan ook specialer. Zonder dat we het zelf door hebben, maken we er een leuke tijd van. Je zit minder snel in een sleur.”
Zjon: “Die is er ook nooit geweest. Vanaf het moment dat we elkaar kennen is ons schema al zo geweest. Alleen tijdens vakanties zien we elkaar 24 uur per dag, maar dat gaat ook goed.”

En wat brengt de toekomst?
Zjon: “Die mag doorgaan zoals het nu gaat.”
Kevin: “Ik heb geen idee, voor mij is de toekomst nu. Het is voor mij heel belangrijk dat het nu heel goed gaat. Wat er over tien jaar gebeurt, zien we dan wel weer.”
Zjon: “We hebben vorig jaar onze toekomst wel gewijzigd door het stadse leven op te zoeken door naar Rotterdam te verhuizen. Daar waren we wel aan toe. We hebben de toekomst dus eigenlijk al deels aangepast.”

Beeld: Jauke de Boer 

Powered by Labrador CMS